Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
Savjetovalište za djecu i mlade u Čakovcu! Ako imate problem, anonimno se javite za savjet stručnjaka
Grad Čakovec

IMATE SE KOME OBRATITI

Savjetovalište za djecu i mlade u Čakovcu! Ako imate problem, anonimno se javite za savjet stručnjaka

Ivana Vugrek i Asja Supančić Balog svakog tjedna izdvajaju svoje slobodno vrijeme i organiziranju savjetovanje za roditelje i djecu

Radi li se o potrebi za razgovorom o različitim problemima mladih, zlouporabi opojnih sredstva, nasilju, poteškoćama u školi ili u obitelji, ali i o traženju savjeta, u Čakovcu se i roditelji i djeca imaju kome obratiti.

Naime, kako bi im dali podršku, rješenja za njihove probleme i time ujedno radili na prevenciji neadekvatnog ponašanja među djecom i mladima, u Čakovcu stručnjaci provode Savjetovalište za djecu i mlade grada Čakovca. Ivana Vugrek, dipl. psihologinja i Asja Supančić Balog, dipl. soc. radnica svakog tjedna izdvajaju svoje slobodno vrijeme i organiziranju savjetovanje u koje se potpuno anonimno mogu javiti sva djeca i roditelji te porazgovarati o svojim problemima. Kako su objasnile, njihova misija je poticanje rasta i razvoja ličnosti te bolje funkcioniranje u određenim životnim situacijama.

U prvom je redu savjetovalište namijenjeno djeci i mladima te članovima njihovih obitelji koji imaju potrebu za savjetom, podrškom ili razgovorom sa stručnom i neutralnom osobom.

Raspon problema i situacija zbog kojih im se možete javiti vrlo je velik i raznolik, a uključuje npr. vršnjačko nasilje, poteškoće prilagodbe, narušene obiteljske odnose, neadekvatne obrasce ponašanja i dr.

Kako napominju, dijete ili roditelji mogu detektirati potrebu i prve znakove da je možda vrijeme da potraže stručnu pomoć kada postoji problem koji traje duže vremena, kada dijete ne funkcionira na način koji smatrate primjerenim, kada problem ne uspijevate riješiti sami ili uz pomoć obitelji, prijatelja i drugih bliskih osoba te korištenjem uobičajenih strategija rješavanja problema.

„Roditelji, prepoznajte važnost prevencije, podrške i pravovremene reakcije u situacijama kada primijetite da se vaše dijete bori na nekom području svog života i obratite nam se s povjerenjem“, naglasile su psihologinja i socijalna radnica. U savjetodavnom radu koriste specifične spoznaje, vještine, metode i tehnike. Savjetovalište je besplatno i za njega nije potrebna uputnica, no ono što je potrebno je ostvariti prvi kontakt za dogovor termina.

Asja Supančić Balog, dipl. soc. radnica, 098537787 (Viber, WhatsApp)

Ivana Vugrek, dipl. psihologinja, 0997951750 (Viber, WhatsApp)

Najnovije

Reci što misliš!