Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
GRAD ČAKOVEC Od ponedjeljka, 12. prosinca podjela božićnica za umirovljenike i primatelje osobne invalidnine
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

VIJESTI IZ GRADA

GRAD ČAKOVEC Od ponedjeljka, 12. prosinca podjela božićnica za umirovljenike i primatelje osobne invalidnine

Kreće isplata božićnica

Od ove godine, Grad Čakovec povećao je cenzus za umirovljenike čime će božićnice dobiti više njih, točnije umirovljenici koji imaju mirovinu manju od 2.501,00 kunu, a po prvi puta božićnicu će odlukom gradonačelnice Ljerke Cividini dobiti i svi primatelji osobne invalidnine.  

Tako svi umirovljenici koji imaju primanja po osnovi mirovine, uključujući i one zarađene u inozemstvu, manja od 2.501,00 kune, moći preuzeti 200,00 kuna božićnice, baš kao i sve osobe primatelji osobne invalidnine s područja grada Čakovca.

Božićnicu mogu preuzeti, kao i ranijih godina, u Gradskoj vijećnici (Ulica kralja Tomislava 15, Čakovec) svaki radni dan od ponedjeljka, 12. do petka, 23. prosinca, u vremenu od 8 do 11 sati. Sa sobom je potrebno donijeti osobne dokumente i posljednji odrezak od mirovine. Potporu može podići i uži član obitelji, uz predočenje osobne iskaznice.

Ono što je važno naglasiti je da pravo na božićnicu imaju samo oni umirovljenici kojima je to ukupni prihod po osnovi mirovine, dakle ne i oni koji mirovinu primaju iz inozemstva, te će se to posebno kontrolirati.

Ujedno za pojašnjenje, pravo na osobnu invalidninu priznaje se djetetu i osobi kod koje je utvrđen četvrti stupanj težine invaliditeta – oštećenja funkcionalnih sposobnosti prema propisima o vještačenju i metodologijama vještačenja, a u svrhu zadovoljavanja životnih potreba za uključivanje u svakodnevni život zajednice.

Prema Zakonu o socijalnoj skrbi pravo na osobnu invalidninu ne priznaje se osobi kojoj je priznata usluga smještaja ili organiziranog stanovanja sukladno odredbama ovog zakona ili drugim propisima, koja je ostvaruje prema drugim propisima ili koja doplatak za pomoć i njegu ostvaruje prema ovom zakonu ili drugim propisima.

Najnovije

Reci što misliš!