Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
GOTOVO JE! Nema više električnih romobila u Čakovcu
Anja Dobranić/Ilustracija

ČAKOVEC

GOTOVO JE! Nema više električnih romobila u Čakovcu

Iz tvrtke Bolt, 5. prosinca 2022. godine, službeno su obavijestili Grad Čakovec kako su obustavili provođenje Pilot projekta uvođenja usluge iznajmljivanja električnih romobila temeljem Sporazuma od 3. svibnja

Tvrtka Bolt je s posljednjim danom mjeseca studenoga tako uklonila električne romobile i onemogućila korištenje usluge na području Grada Čakovca. Kako je objasnio Ivan Begović, direktor za mikromobilnost Bolta za Hrvatsku i Sloveniju, zbog globalne situacije i novonastalih okolnosti u smislu troškova, kao i zbog nadolazećeg zimskog perioda, primorani su obustaviti pružanje usluge najma e-romobila u nekoliko gradova, među kojima je i Čakovec.

Tim je putem ujedno zahvalio na podršci Grada Čakovca u uspješnom provođenju Pilot projekta i partnerskom odnosu tijekom implementacije održivog načina prijevoza temeljenog na uslugama mikromobilnosti s ciljem zaštite okoliša i poboljšanja kvalitete zraka.

Begović je istaknuo vjeru da će se u skoroj budućnosti stvoriti odgovarajući uvjeti u kojima će ponovno, kroz partnerski odnos, pokrenuti uslugu iznajmljivanja električnih romobila u Čakovcu.

Najnovije

Reci što misliš!