Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
40 GODINA RADA Čakovečki vrtić 'Cipelica' proslavio velik jubilej - čestitali im gradonačelnica i župan
Grad Čakovec

DJEČJI VRTIĆ CIPELICA

40 GODINA RADA Čakovečki vrtić 'Cipelica' proslavio velik jubilej - čestitali im gradonačelnica i župan

Čakovečki vrtić 'Cipelica' slavi veliki jubilej - 40 godina rada! Rođendan im čestitali gradonačelnica Cividini i župan Posavec

Uz izvedbu vrtićke himne i nastupe skupina “Bubice”, “Točkice”, “Ogledalce”, “Zmajčeki”, “Sunčeka”, “Slatkiši”, “Jabučice”, “Balončići” i “Zebrice”, pod vodstvom njihovih odgojiteljica, djeca iz Matičnog objekta “Cipelica” proslavila su 40. rođendan svog vrtića.

Radi se o vrtićkom objektu u Čakovcu koji je izgrađen 1982. godine kao predškolska ustanova koja će pokrivati, tada, novo stambeno područje u Čakovcu. Ono što je objekt izdvajalo od ostalih, bila je činjenica da su tamo s radom samog vrtića krenule i jaslice. Danas djeluje u sklopu Dječjeg vrtića „Cipelica“ Čakovec te okuplja 173 djece u 9 skupina (3 jasličkih i 6 vrtićkih), dok “Cipelica” obuhvaća 28 skupina, točnije čak 540 djece. Vrtić je projektirao Duško Dropulić te je zaštićen kao arhitektonski vrijedan.

Prilikom velikog jubileja, ravnateljica Gordana Šoltić Siladi istaknula je kako je čakovečka “Cipelica” poseban vrtić po mnogočemu, no ponajviše po programima koje provodi. “Uz redoviti, ujedno imamo one za djecu s teškoćama, waldorfski program i biblijski. Ponosni smo da smo u proteklih nekoliko godina opremili igralište, kompletnu kuhinju, uredili terase, waldorfski vrt i drugo, a još nam je ostala jedna rođendanska želja energetska obnova. No moram reći da nam se jedna želja već ispunila, a to je dogradnja za nove skupine“, zaključila je.

40 GODINA RADA Čakovečki vrtić 'Cipelica' proslavio velik jubilej - čestitali im gradonačelnica i župan Fotogalerija

Gradonačelnica Cividini najavila projekt rekonstrukcije objekta “Cipelica”

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec pritom su posjetili vrtić, obratili se slavljenicima i čestitali 40. obljetnicu njihovog objekta. “Vrtić koji pohađate poseban je ne samo zbog svojih kosih krovova, već zato jer u njega idete vi. Kroz ove sobe i hodnike prošlo je jako puno djece, a sva ona su iz vrtića odnijela lijepa sjećanja. Tako ćete jednog dana pričati svojoj djeci o vašim odgojiteljicama, finoj hrani koju ste ovdje jeli te o tome što ste sve radili sa svojim prijateljima”, poručili su im i za sve divne uspomene te predani rad s djecom zahvalili onima koji rade u vrtićima, odgojiteljicama, kuharicama, spremačicama, domarima i svima koji brinu da djecu vrtić svaki dan dočeka u svom najboljem izdanju.

“Hvala svima zaposlenima u Dječjem vrtiću „Cipelica“, što se brinu o svim mališanima koje su im njihovi roditelji povjerili na čuvanje, ali i kako bi nešto naučili. Zajedno s vama imaju 540 djece, što je jako puno”, zaključila je gradonačelnica ispred osnivača i ponosna na sve dosadašnje uspjehe “Cipelice” najavila toliko iščekivanu obnovu.

Naime Gradu Čakovcu prošao je projekt rekonstrukcije objekta “Cipelica”, vrijedan više od 3 milijuna kuna, gdje će se uz Fond za oporavak i otpornost dograditi dvije nove vrtićke skupine, svaka za po dvadeset djece. U njih će se smjestiti dvije skupine koje su trenutno u starom dijelu objekta, gdje pak će se urediti dvije jasličke skupine, svaka za po 12 korisnika.

Najnovije

Reci što misliš!