Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
OLDTIMER KLUB MEĐIMURJE Stari traktori pobudili veliki interes među građanima
M.H.

IZLOŽBA TRAKTORA

OLDTIMER KLUB MEĐIMURJE Stari traktori pobudili veliki interes među građanima

Manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih” Turističke zajednice Grada Čakovca i ove su godine obogatili članovi Oldtimer kluba Međimurje i to izložbom traktora i strojeva.

Kao što je i bilo za očekivati izložba oldtimer traktora pobudila je velik interes, osobito među najmlađima koji su čekali u redu kako bi sjeli za traktor.

Izložba traktora u Čakovcu Fotogalerija

Jedan od izlagača kojeg smo zatekli na izložbi u središtu Čakovca je Stjepan Belić iz Otoka, vlasnik čak četiri Porschea.

- Radi se o traktoru marke Porsche iz 1961 godine, snage 38 KS. U voznom je stanju, registriran kao povijesno vozilo te postiže brzinu do 25 km na sat, rekao nam je njegov vlasnik te otkrio da je sama restauracija trajala budući da ga je prilikom kupnje trebalo i posložiti, a nabava originalnih dijelova iziskuje dosta vremena i truda. Kako nam je otkrio, ima pravu malu galeriju oldtimera. Pored četiri Porschea, posjeduje i četiri Steyra te traktor marke Deutz.

Još jedan zaljubljenik u oldtimere je Bojan Štampar, poznati vinar iz Svetog Urbana.

- To je Hanomag R12 iz 1955. godine. Dvotaktni turbo diesel s 11 KS koji je nekada služio za lagane poslove. To su bili prvi traktori koji su zamijenili krave i konje u radovima na polju. Kupio sam ga u Pleškovcu prije 15 godina, otkrio nam je Štampar te naglasio da traktor ide 15 km na sat, no kako nije registriran više služi u izložbene svrhe.

- Imam ukupno 10 oldtimer traktora od kojih je većina u voznom stanju, a posjedujem i automobile, motocikle, bečke kočije te razne oldtimer artikle, rekao nam je Štampar te priznao da je to skup hobi koji ne donosi zaradu.

Najnovije

Reci što misliš!