TEK JOJ JE 14 GODINA

NEVIA FOTAK Najbolja mlada atletičarka iz Čakovca drži čak četiri državna rekorda

Skromna i samozatajna atletičarka iz Čakovca potpuno je posvećena treninzima koje odrađuje i tijekom godišnjeg odmora

Članica Atletskog kluba “Međimurje” Čakovec Nevia Fotak ima tek 14 godina, no već danas drži četiri državna, na 60 metara u dvije kategorije i 200 metara prepone na otvorenom te 200 metara u dvorani, uz nekoliko međimurskih rekorda. Ujedno se pritom natječe i u dobnim kategorijama gdje su i do pet godina starije sportašice, uz najbolje rezultate u trčanju na 200 metara i skoku u dalj, a uživa i u trčanju na 100 metara.

Kako bi joj čestitala na osvojenih 10 medalja u 2022. godini, ali ujedno i na ukupno 102 medalje u već bogatoj karijeri, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini upriličila je za nju prigodan prijem, na kojem su uz Neviu prisustvovali njena majka Đurđica Fotak i predsjednik AK “Međimurje” Mario Dobša.

Mlada sportašica pred kojom su tek najbolji rezultati, naglasila je kako su za uspjeh bitni talent i dobri sportski geni s kojima se može pohvaliti, ali i upornost. Ona je evidentna jer Nevia nije stala s treninzima ni tijekom pandemije, u čemu joj je itekako pomogla obitelj uz stručni kadar našeg uspješnog kluba.

Tako je predsjednik pohvalio da ova apsolutna rekorderka već danas, s 14 godina najbolje skače od bilo koga u Međimurju u svim kategorijama, te joj je trenutni najbolji rezultat u disciplini skok u dalj 5,82 cm. Time joj nedostaje samo 7 cm do hrvatskog kadetskog rekorda, što joj je itekako dostižno kako će i sljedeće godine nastupati u istoj kategoriji.

Skromna i samozatajna atletičarka iz Čakovca potpuno je posvećena treninzima koje odrađuje i tijekom godišnjeg odmora te se sprema za mnogobrojna natjecanja, a pritom ne zaboravlja ni na školske obaveze kako je skoro čeka i upis u gimnaziju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije