750.000 KUNA

POTPISAN UGOVOR Grad Čakovec je preko EU projekta osigurao i besplatnu školsku užinu za 739 učenika osnovnih škola

Gradonačelnica Cividini u ministarstvu potpisala ugovor za školsku prehranu, dogovoreno 100% financiranje Fonda europske pomoći za najpotrebitije

Nakon prošlotjedne najave o otvaranju dvije nove jasličke skupine u predstojećoj pedagoškoj godini, sufinanciranju kupnje radnih bilježnica, likovnih mapa i pribora za tehnički odgoj te programa produženog boravka, Grad Čakovec je preko europskog projekta osigurao i besplatnu školsku užinu za 739 učenika osnovnih škola koji dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

Naime, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini danas je u prostorijama Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike s ministrom Marinom Piletićem svečano potpisala ugovor za Poziv “Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (školska godina 2022.-2023.)”. Grad Čakovec je preko Fonda europske pomoći za najpotrebitije  (FEAD), osigurao besplatnu školsku užinu za preko 700 učenika iz I. i III. osnovne škole Čakovec, te osnovnih škola Kuršanec i Ivanovec. Za ovu namjenu Gradu Čakovcu bit će dodijeljeno 748.062,16 kuna.

Grad Čakovec na spomenuti je Javni poziv prijavio projekt “Prehrana u osnovnim školama Grada Čakovca za školsku godinu 2022./2023.”. Projektni partneri su uz škole, ujedno i Razvojna agencija Grada Čakovca – Čakra d.o.o.

Kako bi se ujednačili kriteriji odabira partnerskih organizacija u dijelu koji se odnosi na utvrđivanje najpotrebitije djece koja žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva, kao obvezni kriterij navedeno je korištenje doplatka za djecu. Osim ovog, koriste se i dodatni kriteriji kao što su djeca iz obitelji s troje i više djece, djeca iz jednoroditeljskih obitelji, djeca iz obitelji u riziku od siromaštva koja se nalaze u nepovoljnim osobnim, socijalnim i materijalnim okolnostima te djeca državljani Ukrajine kojima je priznata privremena zaštita.

Ugovor za osnovne škole kojima je osnivač Međimurska županija potpisao je i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije