NA IZBOR 23 SPORTA!

LJETNI SPORTSKI KAMPOVI POSTALI PUNOLJETNI ‘Svaki tjedan sport jedan’ od idućeg tjedna sve do jeseni

U ponedjeljak, 27. lipnja počinju ljetni sportski kampovi za osnovce i trajat će sve do 2. rujna, a učenici imaju na izbor čak 23 sporta

Jedan od najdugovječnijih programa koji se provode na području Čakovca, a namijenjen je djeci i mladima, svakako su ljetni sportski kampovi koji se pod nazivom ‘Svaki tjedan sport jedan’ provode već punih 18 godina.

Cijelog ljeta, počevši od idućeg ponedjeljka, sve do 2. rujna, osnovci se mogu okušati u čak 23 sporta, a program su na današnjoj konferenciji za novinare najavili gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini i predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Anđelko Crnčec.

PUN (LJETNI) POGODAK!

– Sigurna sam da nema djeteta u Čakovcu koje barem jedne godine nije sudjelovalo na nekom od kampova, a kao roditelj sam sigurna da je organiziranje ovakvih aktivnosti tijekom ljeta pun pogodak. O koristima bavljenja sportom ne trebam posebno govoriti, no Čakovec je prepoznatljiv ne samo po velikom broju sportskih udruga, već i po tome što se 90 posto naših osnovnoškolaca bavi nekom sportskom aktivnošću. To je pravo ulaganje u budućnost, u stvaranje zdravih navika, naglasila je gradonačelnica Cividini.

>>> Kalendar kampova

Priliku je iskoristila i da zahvali Zajednici sportova što i dalje razvija i nadopunjuje kampove, te što su klubovi tijekom ljeta na raspolaganju našim učenicima.

Pokrovitelj kampova je Grad Čakovec, za što je u gradskom proračunu osigurano 150 tisuća kuna, ali i ove je godine projekt prijavljen na natječaje Ministarstva turizma i sporta, pa se nadaju da će se financijska podrška nastaviti i ove godine.

TROSTRUKA KORIST

Iako svjedočimo sve većem porastu cijena u svim segmentima, kampovi će se plaćati kao i prijašnjih godina – svega 100 kuna za djecu s područja Grada Čakovca te 150 kuna za one van gradskog područja.
– Kampovi nemaju samo jednostruku, nego čak trostruku korist – prije svega, djecu se animira da praznike provode aktivno kroz sport, ni roditelji ne moraju u tom periodu brinuti za djecu, a naposljetku, i klubovi su ti koji profitiraju jer kroz kampove dobivaju pomladak za daljnji rad. Mogu to potvrditi iz iskustva, u našem Kuglačkom klubu ‘Željezničar’ svake godine nakon kampova ostane nekoliko djece i to je za nas veliki dobitak, pojasnio je Anđelko Crnčec.

Jedina je šteta, dodao je, što prije 18 godina kampovi ‘Svaki tjedan sport jedan’ nisu i brendirani i zaštićeni, jer je kasnije po uzoru na Čakovec isti koncept i ideja samo prekopirana u brojnim drugim sredinama u Hrvatskoj.

Veliku je zahvalu Crnčec uputio svim sportskim djelatnicima koji provode kampove i koji to rade iz srca jer je, kazao je, raditi s najmlađima najveći užitak i istinska sportska ljubav.

S djecom u kampovima rade kvalificirani treneri, kineziolozi; učenici mogu sudjelovati u neograničenom broju kampova, pa je u 18-godišnjoj povijesti zabilježena i jedna mala rekorderka koja je jednog ljeta pohađala čak 13 kampova, a svi polaznici dobivaju i majicu, bočicu i osvježavajuće piće.

Za najuspješnije polaznike osigurane su medalje koje će biti podijeljene na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije