Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
OD 24. LIPNJA DO 3. SRPNJA 'Ljeto u gradu Zrinskih' mijenja ime - stiže 'Ljetno kulturanje'!
BŠK

NOVO IME, OSVJEŽENI KONCEPT

OD 24. LIPNJA DO 3. SRPNJA 'Ljeto u gradu Zrinskih' mijenja ime - stiže 'Ljetno kulturanje'!

Dosadašnje 'Ljeto u gradu Zrinskih' ove će se godine od 24. lipnja do 3. srpnja održati pod nazivom 'Ljetno kulturanje', a nakon gotovo dva desetljeća, organizacijsku palicu preuzeo je Centar za kulturu Čakovec

Program su danas na konferenciji za medije održanoj u Maloj sceni 'Vinko Lisjak' CZK-a predstavili ravnatelj Romano Bogdan i voditelji djelatnosti Marina Kukolić, Davor Dokleja, Tasjenka Žnidar i Kristina Štebih, a sve je na početku pozdravila gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini.

>>> Donosimo program Ljetnog kulturanja

- Drago mi je što smo organizaciju ljetnih događanja u Čakovcu prepustili našoj ustanovi za koju smatram da ima snage, volje i mogućnosti dobro je odraditi. Ovo je manifestacija kojom obilježavamo početak ljeta i ljetnih događanja u gradu i vjerujem da nakon ovih pandemijskih godina svima to treba, jer već vidimo da se grad uz dobro osmišljene sadržaje puni svojom publikom. Čakovčani i gosti uvijek su rado posjećivali manifestacije koje se održavaju u gradu, pogotovo ako je program pomno biran, a ovaj je upravo takav, naglasila je gradonačelnica Cividini.

Održana konferencija za medije - 'Ljetno kulturanje' Fotogalerija

Sam program koncepcijski je malo osvježen u odnosu na prethodne godine, pa su otvorene neke nove pozornice i lokacije, poput Kraljeva vrta u Ulici Ruđera Boškovića ili tzv. 'chill zone' na samom ulazu u Perivoj Zrinskih, kod kipa svetog Jeronima, a novost su i filmske projekcije podno zidina Starog grada Zrinskih.

Ono što će možda publici nedostajati u programu veći su koncerti poznatih glazbenih imena, no s obzirom da je koncertna sezona već krenula u čakovečkoj 'Pivovari Lepi dečki', tako je pokriven i taj dio programa, pojasnila je gradonačelnica Cividini.

Dodajmo i da je za organizaciju manifestacije iz proračuna Grada Čakovca izdvojeno 200 tisuća kuna, dok se prethodnih godina 'Ljeto u gradu Zrinskih' financiralo s 350 tisuća kuna. 

Svi su programi 'Ljetnog kulturanja' besplatni, a za sve je organiziran i zamjenski prostor u slučaju lošeg vremena.

picture
 

 

Najnovije

Reci što misliš!