DANI GRADA ČAKOVCA

SVI U ČAKOVEC! Prva subota Dana Grada Čakovca 2022. bogata sadržajima – od Gastromanije, otvorenih vrata kulturnjaka, umjetničke škole i muzeja, do festivala ‘Forest Castle’ u atriju

Pred nama je prvi vikend manifestacije Dani Grada Čakovca 2022., a donosi pregršt zanimljivosti.

Tako će u subotu, 21. svibnja već u 08:30 sati ispred Doma sindikata započeti već tradicionalna Gastromanija, u organizaciji Srednje škole Prelog i Turističke zajednice grada Čakovca. Manifestacija će trajat do 12 sati, u okviru koje će se pripremiti oko 400 porcija bograča, finger food-a, kolača i koktela te cijeli niz promocijskih i interaktivnih radionica, degustacija, nagradnih igara, glazbenih performera, selfie kutak i još puno toga.

Turistička zajednica grada Čakovca osim ukusne 7. Gastromanije, priprema u suradnji s Udrugom turističkih vodiča “Međimurski vodiči” i besplatno turističko vođenje centrom grada Čakovca. Uz stručno i zanimljivo vođenje, svi zainteresirani mogu pobliže upoznati zanimljivosti iz prošlosti, priče i legende Čakovca. Okupljanje zainteresiranih građana i posjetitelja je u subotu, 21. svibnja, kod čakovečke “vure” u centru grada u 11 sati.

Za djecu je pritom od 10 sati organizirana Potraga za blagom koje je skriveno u Perivoju Zrinskih.  Potraga kreće kod spomenika Nikoli Zrinskom, kod “orla” gdje će svi sudionici dobiti daljnje upute. Najmlađi mogu pozvati roditelje, djedove i bake ili nekog drugog tko će im pomoći u potrazi.

Subotu u Čakovcu upotpunit će dani otvorenih vrata 22 udruge članice Gradske zajednice kulture, od 9 do 14 sati. Svaka od udruga pripremit će svoj štand na Trgu Republike, a ujedno će se pritom i predstaviti svojim programom. Dane otvorenih vrata pritom priprema i Muzej Međimurja Čakovec, pa ste u muzej pozvani od 10 do 14 sati, dok u dvorište Starog grada od 9 do 12 sati kada će svoj rad predstaviti učenici i mentori Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec.

Točno u podne u atriju Starog grada Savjet mladih Grada Čakovca priprema svečanost potpisivanja Povelje o prijateljstvu sa savjetima mladih gradova Ozlja i Karlovca. Uz prisustvo čelnika triju gradova, cilj je učvršćivanjem međusobnih kontakata, razmjenom iskustva i dobre prakse u područjima važnim za mlade, doprinijeti razvitku politika za mlade te intenzivnijem povezivanju gradova.

U desetoj godini festivala Forestland priprema se velik broj događaja, a sve počinje u Čakovcu i to 21. svibnja u atriju Starog grada u sklopu projekta Forest Castle. Nakon što je Timo G snimio svoj set u predivnom ambijentu dvorca obitelji Zrinski, Forestland će po prvi puta imati priliku kreirati plesnu večer. Glazbena selekcija prepuštena je doajenu hrvatske elektroničke glazbe Marijanu Felveru, podršku će mu dati čakovečki DJ-i Bites i Sladoled, dok je kraljica večeri svakako Tijana T. Forest Castle svoja vrata otvara od 19 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije