GRAD ČAKOVEC

POSJET MAĐARSKOJ Gradonačelnica Čakovca na svečanoj sjednici Grada prijatelja – Nagykanizse

Gradovi su prijatelji od 2005. godine potpisivanjem Povelje o prijateljstvu te surađuju već 17 godina

Grad Nagykanizsa proslavio je svoj dan nizom manifestacija. Kao posebna gošća gradonačelnika Lászla Balogha ove je godine na svečanoj sjednici bila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

Naglasak je programom i obraćanjima stavljen na suradnju, prijateljstvo i zajednički napredak, koje godinama njeguju i provode upravo Čakovec i Nagykanizsa.

Naime gradovi su prijatelji od 2005. godine potpisivanjem Povelje o prijateljstvu te surađuju već 17 godina. U tom je razdoblju proveden velik broj projekata s naglaskom na kulturu, a čelnici oba grada složili su se kako će u narednom razdoblju obuhvatiti projekte u obrazovanju i gospodarstvu.

Čakovečka gradonačelnica naglasila je da između dva grada ima mnoštvo poveznica te da suradnjom možemo doprinijeti razvoju obiju sredina. Primjerice, u Nagykanizsi bi se uskoro trebao izgraditi Znanstveni park koji bi iz temelja trebao promijeniti gospodarsku sliku, ne samo Nagykanizse, već i okolnih gradova i regija. Park može biti spona koja će povezivati poduzeća, srednje škole i fakultete iz susjednih područja Mađarske, Hrvatske i Slovenije, a posebno će biti usmjeren na razvoj i poticanje tehnologija i proizvodnih procesa usmjerenih kružnom gospodarstvu. Čakovečka gospodarska komora već od ranije ima potpisan Sporazum sa svojim kolegama iz Nagykanizse, a poduzetnici iz oba grada godinama uspješno surađuju.

Dogovoren je i uzvratni posjet gradonačelnika Balogha Čakovcu, za kraj svibnja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije