Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO U III. OŠ Čakovec održan Proljetni kamp tehničke kulture za međimurske osnovnoškolce
Grad Čakovec

11 raznovrsnih radionica

FOTO U III. OŠ Čakovec održan Proljetni kamp tehničke kulture za međimurske osnovnoškolce

U organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije i uz podršku Grada Čakovca te županijske i gradske Zajednice tehničke kulture, održan je dvodnevni Proljetni kamp tehničke kulture 'Učenje tehnike kroz igru'

Ukupno 11 pripremljenih radionica ugostila je III. Osnovna škola Čakovec te okupila 60-ak mladih tehničara, učenika od 1. do 8. razreda svih međimurskih osnovnih škola.

11 raznovrsnih radionica

Dočekale su ih radionice: Radio komunikacije (za učenike od 1.- 8. razreda), Modelarstvo kreativna tehnička tvorevina 1. (1.- 4.r), Modelarstvo kreativna tehnička tvorevina 2. (5.- 8.r), Kreativna radionica oslikavanje predmeta (1.- 8. r), Strojarstvo i strojarske konstrukcije (2.- 8. r), Code Club – programiranje Scratch, micro bit (5.- 8. r), 3D modeliranje za početnike (5.- 8. r), 3D modeliranje za napredne (za učenike od 5.- 8. r), Foto video radionica (za učenike od 3.- 8. r), Zrakoplovno i raketno modelarstvo (1.- 8. r) i Dizajniranje tiskanih pločica (5.- 8.r).

U III. OŠ Čakovec održan Proljetni kamp tehničke kulture za međimurske osnovnoškolce Fotogalerija

Sve prisutne pritom je pozdravila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, uz prisustvo zamjenika župana Međimurske županije Josipa Grivca, te domaćine predsjednika Zajednice tehničke kulture Međimurske županije Željka Medveda, predsjednika Zajednice tehničke kulture Grada Čakovca Leonarda Belovića i predsjednicu Društva pedagoga tehničke kulture Međimurske županije Jelenu Tuksar, ujedno voditeljicu kampa.

Nakon uspješnih zimskih i ljetnih, ovo je prvi proljetni kamp tehničke kulture u Čakovcu

„Grad Čakovec i Međimurska županija ulaganje u obrazovanje shvaćaju kao ulaganje u budućnost, a tehnička kultura u brojnim projektima i programima koje sufinanciramo ima itekako važno mjesto. Ponosni smo što su ovakvi kampovi posjećeni, mladi koji u njima sudjeluju tijekom školovanja postižu vrhunske rezultate te stječu znanja i kompetencije koje su tražene na tržištu rada. Hvala Društvu te županijskoj i čakovečkoj Zajednici što kontinuirano rade na tome da na zanimljiv i atraktivan način učenicima prenesu znanja iz raznih tehničkih područja, u kojima će većina njih sutra biti vrsni stručnjaci“, naglasila je čakovečka gradonačelnica i djecu pozvala da sudjeluju na svim ovakvim i sličnim kampovima te aktivnostima koje se za njih pripremaju u Čakovcu i okolici.

„Uz podršku Grada i Županije uspjeli smo organizirati prvi proljetni kamp tehničke kulture i to nakon što smo održali šest zimskih i ljetnih kampova na kojima je sudjelovalo 253 učenika. Nakon što nas je u organizaciji protekle dvije godine spriječila pandemija, ponosni smo da ovaj kamp donosi 11 raznovrsnih radionica koje vode stručni mentori“, rekao je Medved, a zamjenik župana pohvalio učenike koji su tijekom proljetnih praznika odlučili vrijeme provesti učeći i razvijajući svoje tehničke vještine na kampu. „Svako novo znanje i prijateljstvo na ovakvim kampovima za svako dijete nose svojevrsnu dobrobit, pa vam u korištenju novih znanja želim puno uspjeha“, zaključio je Grivec.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video