Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
GRAD ČAKOVEC Poziv vlasnicima poljoprivrednih zemljišta, priprema se projekt komasacije
Miroslava Novak Hranjec

komasacija

GRAD ČAKOVEC Poziv vlasnicima poljoprivrednih zemljišta, priprema se projekt komasacije

Grad Čakovec odlučio je prijaviti na Javni poziv područje komasacije koje obuhvaća poljoprivredno zemljište na području katastarske općine Novo Selo Rok

Rascjepkanost poljoprivrednog zemljišta, koje onemogućuje organizaciju racionalne i isplative poljoprivredne proizvodnje, jedan je od razloga nekonkurentnosti naših primarnih djelatnosti, ali i posredno iseljavanja mladih iz ruralnih sredina te odumiranja naših sela.

Kako bi se ova varijabla, koja negativno utječe na brojne pokazatelje uspješnosti naše zemlje otklonila, ali i kako bi se riješili neki imovinsko pravni odnosi, povećala produktivnost, izgradila infrastruktura te podigla konkurentnost i ponuda proizvoda, Grad Čakovec odlučio je prijaviti na Javni poziv područje komasacije koje obuhvaća poljoprivredno zemljište na području katastarske općine Novo Selo Rok.

Komasacija će se provesti u okviru Javnog poziva za iskazivanje interesa za sudjelovanje u provedbi Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. reformske mjere C1.5.R2 – Unapređenje sustava za restrukturiranje poljoprivrednog zemljišta i komasaciju.

Za provedbu je potrebna suglasnost većine vlasnika poljoprivrednog zemljišta, sudionika komasacije, i to najmanje 50%+1 vlasnik uz uvjet da imaju u vlasništvu najmanje 67% ukupne površine poljoprivrednog zemljišta s područja na kojem se planira komasacija, neovisno radi li se o državnom ili privatnom vlasništvu.

Iz Grada Čakovca pozivaju sve vlasnike da do petka, 26. studenoga 2021. godine potpišu ranije dobivene suglasnosti, a ukoliko imaju kakvih dodatnih pitanja ili suglasnost nisu primili, mogu se javiti u gradsku upravu, na broj telefona 040/314-937.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!