ČAKOVEC

POMOĆ UGOSTITELJIMA Grad subvencionira troškove poreza na korištenje javnih površina

Ugostitelji mogu ostvariti povrat cjelokupnog iznosa za razdoblje od ožujka do lipnja, te 30 posto iznosa za lipanj i srpanj 2021. godine

Na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Čakovca prihvaćen je Program potpora ugostiteljima na području Grada Čakovca koji su pogođeni mjerama uvedenim zbog sprječavanja širenja COVID-19 virusa.

Grad Čakovec subvencionirat će troškove poreza na korištenje javnih površina za postavu ugostiteljskih terasa u razdoblju od 1. ožujka do 27. srpnja 2021. godine, kad su na snazi bile mjere ograničenja poslovanja.

Svaki ugostitelj koji zatraži i na to ima pravo, za razdoblje od početka ožujka do kraja svibnja može ostvariti povrat cjelokupnog iznosa temeljem izdanih rješenja, a za lipanj i srpanj 30% iznosa.

Na sjednici, gradski vijećnik Stranke Fokus i čakovečki ugostitelj Boris Bistrović zahvalio je na ovoj odluci jer su, kazao je, ugostitelji posljednjih 20 mjeseci na koljenima.

– Trudimo se isplivati iz krize, no uz ukidanje državnih potpora za očuvanje radnih mjesta, taj će put biti izuzetno težak, osobito jer ni u narednom razdoblju ne možemo očekivati daljnje popuštanje mjera, istaknuo je Bistrović.

Za prihvaćanje ovih mjera subvencija glasovalo je svih 18 vijećnika.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije