Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
ZA JOŠ LJEPŠI GRAD Ove subote na području Čakovca provodi se akcija 'Zelena čistka'
Ilustracija/Goran Kovacic/PIXSELL

ODREĐENE LOKACIJE

ZA JOŠ LJEPŠI GRAD Ove subote na području Čakovca provodi se akcija 'Zelena čistka'

Čistit će se otpad koji su neodgovorni pojedinci ostavili u šumarcima, na livadama, oranicama i pored poljskih puteva

U subotu, 18. rujna 2021. godine i na području Grada Čakovca održat će se akcija „Zelena čistka“. Provodit će se na cijelom administrativnom području Grada, a čistit će se otpad koji su neodgovorni pojedinci ostavili u šumarcima, na livadama, oranicama i pored poljskih puteva.

Akcija započinje u 9.00, a trajat će do 12.00.  U akciju se mogu uključiti udruge koje djeluju na našem području te svi pojedinci kojima je stalo do čistog okoliša. U dogovoru s Komunalnim redarstvom Grada Čakovca i Gradskim komunalnim poduzećem „ČAKOM“, čistit će se sljedeće površine: nelegalna deponija u Krištanovcu, okoliš romskog naselja u Kuršancu, teren oko odlagališta otpada u Totovcu, poljski putevi između Novog Sela Rok i Mačkovca te Novog Sela Rok i Mihovljana, koridor Ulice Dragutina Domjanića u Čakovcu, šumarak između Savske Vesi i Totovca, željeznička pruga u Čakovcu, od Glavnog kolodvora do Gradskog groblja te derivacijski kanal od Kuršanca do Novog Sela na Dravi.

Koordinatori akcije za pojedina naselja su predsjednici Mjesnih odbora, a za Čakovec komunalni redari:
Čakovec – Komunalno redarstvo Grada Čakovca 
Krištanovec – Damir Bakač 
Kuršanec – Siniša Kregar 
Mačkovec – Kruno Vidačić 
Mihovljan – Ivica Novak 
Novo Selo na Dravi – Martin Jalušić 
Novo Selo Rok – Miroslav Novak 
Savska Ves – Srećko Vranović 
Totovec – Marta Topličanec 

Grad Čakovec će za sve sudionike osigurati vreće za  prikupljanje otpada i zaštite rukavice. Lokacije će na kraju akcije obići djelatnici GKP „Čakom“, prikupiti, popisati vreće i izvagati sakupljeni otpad. Udruge potrebni materijal predstavnici udruga rukavice i vreće mogu podići u Gradskoj upravi (u četvrtak i petak od 9 do 14 sati), a svaki koordinator za svoje će područje osigurati dovoljan broj vreća i rukavica. Pozivamo udruge i građane da se u akciju uključe u što većem broju.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!