ZAVRŠNICA PORCIJUNKULOVA

VIDEO I FOTO Posljednji dan Porcijunkulovog – vjernici slavili Gospu od Anđela

Ove su godine na procesiji i središnjoj svetoj misi sudjelovali i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec

Ovogodišnja manifestacija Porcijunkulovo ušla je u samu završnicu, a posljednji dan održavanja bio je posebno svečan za brojne vjernike koji su u prijepodnevnim satima pohrlili u središte Čakovca. Naime, 2. kolovoza slavi se blagdan Gospe od Anđela što je ujedno i okosnica najpoznatijeg ljetnog događanja u Međimurju.

>> Gospa od Anđela – svečana procesija središtem Čakovca

Čakovečka Župa sv. Nikole biskupa već tradicionalno uz dane Porcijunkulovog priprema posebna događanja za vjernike, a vrhunac proslave Gospe od Anđela obilježava se svečanom procesijom centrom grada i središnjim hodočasničkim euharistijskim slavljem u dvorištu župne crkve. Središnje euharistijsko slavlje ove je godine predvodio biskup Varaždinske biskupije mons.

Bože Radoš koji je u propovijedi podsjetio na duhovnu ostavštinu svetog Franje Asiškog, sveca čije se djelovanje veže uz crkvicu Porcijunkulu po kojoj je i čakovečko proštenje dobilo ime. Na misnom slavlju, biskupu su se pridružili i svećenici iz župe domaćina te iz brojnih župa Varaždinske biskupije. Oni su ujedno i predvodili svečanu procesiju koja se već tradicionalno formira na Trgu Republike i kreće ulicom Kralja Tomislava do dvorišta župne crkve.

Uz predstavnike svjetovne i crkvene vlasti, procesiju su obogatili i predstavnici župnih udruga te dobrovoljnih vatrogasnih društava, a ove su godine na procesiji i središnjoj svetoj misi sudjelovali i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini i župan Međimurske županije Matija Posavec.

Na blagdan Gospe od Anđela vjernici mogu pohoditi i večernju misu u 18:30 sati, dok će se svjetovni dio manifestacije također završiti večeras, koncertom Nine Badrić u jezeru Starog grada.

picture

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije