koncerti

PORCIJUNKULOVO U PUNOM SJAJU Stižu Nina Badrić, Bebek, klapa Iskon i Opća opasnost!

Nakon prošlogodišnjeg pandemijskog i skromnijeg izdanja Porcijunkulova, naša se najveća kulturno-turistička manifestacija ove godine vraća u punome sjaju, već od petka, 30. srpnja, sve do ponedjeljka, 2. kolovoza i samog blagdana Gospe od Anđela

Na današnjoj konferenciji za novinare i službeno je predstavljen program koji nas čeka na ovogodišnjem Porcijunkulovu, a nakon brojnih nagađanja i rasprava hoće li koncerata biti ili neće, potvrđeno je da u Čakovec stižu Nina Badrić, Željko Bebek, klapa Iskon i Opća opasnost!

O programu Porcijunkulova govorili su gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini, pomoćnik direktora gradske Turističke zajednice Marijo Krčmar i gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Župan.

Na samom otvorenju u Perivoju Zrinskih (jezero Starog grada) nastupit će Željko Bebek, u subotu na pozornicu stupa Opća opasnost, u nedjelju će publika uživati uz klapu Iskon, a Porcijunkulovo 2021. će u ponedjeljak zaključiti koncert Nine Badrić.

Koncerti će se održati na pozornici podno Staroga grada Zrinskih i na pozornici Tomislav, ali čitava će se gradska jezgra na par dana pretvoriti u veliku pozornicu na kojoj će se Čakovčanima, Međimurcima i brojnim gostima predstaviti brojni umjetnici i glazbenici.

Osim koncerata, najveća međimurska kulturno-turistička manifestacija pružit će posjetiteljima priliku da uživaju u svemu onome po čemu je Međimurje poznato i prepoznatljivo – od fine hrane i pića do tradicionalnih zanata, a ni ove godine neće izostati ‘ulica kišobrana’ pod kojima će se i ove godine tražiti fotka i selfie više.

Uz svjetovni karakter, valja istaknuti i duhovnu komponentu ovog slavlja koje je davno nadišlo proštenjarske okvire i preraslo u punokrvni festival koji nudi najbolju kombinaciju tradicije i suvremenog.

Porcijunkula je, ipak podsjetimo, malo zemljište u blizini Asiza, posebno drago svetome Franji i franjevcima. Kad su prije više od 300 godina stigli u Čakovec, sa sobom su donijeli i to slavlje vezano uz blagdan Gospe od Anđela. Tako će se i ove godine u ponedjeljak, 2. kolovoza, održati središnja sveta misa u franjevačkoj crkvi svetog Nikole Biskupa, i to na čak tri jezika – hrvatskom, slovenskom i mađarskom, a prethodit će joj svečana procesija gradskim središtem s Gospinim likom, koja je lani zbog epidemioloških okolnosti izostala.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije