Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO Brojnim događanjima završeno obilježavanje Dana Grada Čakovca
Grad Čakovec

DAN GRADA ČAKOVCA

FOTO Brojnim događanjima završeno obilježavanje Dana Grada Čakovca

Živo je bilo u Čakovcu ovih dana

Sajmom cvijeća i jagoda koji je oživio i obojao središte Čakovca, u nedjelju je završilo ovogodišnje obilježavanje Dana Grada. Unatoč nestabilnoj vremenskoj prognozi, gotovo svi programi u dane vikenda su i održani, a središnje gradske ulice i trgovi bili su puni posjetitelja. Nakon svečanosti održane u petak u centru za kulturu, u večernjim satima održana je plesna predstava „Neprekinuti pjev ptica“  Studija suvremenog plesa „Teuta“. Ugodna plesna večer u „jezero“ Starog grada privukla je brojne građane.

Brojnim događanjima završeno obilježavanje Dana Grada Čakovca Fotogalerija

Živo je u središtu grada bilo i tijekom subotnjeg prijepodneva. U Perivoju Zrinskih djeca su sudjelovala u potrazi za blagom , u organizaciji gradske Turističke zajednice, kao i na radionicama „Pozoj nad gradom Čakovcem“, održanim u sklopu Najakcije Grada Čakovca, u organizaciji Udruge Međimurski informatički klub. Brojni mališani su pod okriljem gradske Zajednice sportskih udruga promovirali sportove i sportske klubove, vježbajući na Trgu Republike. Improvizirani gimnastički poligoni, tenisko, rukometno i košarkaško igralište, okupili su djecu iz raznih gradskih sportskih klubova, a za najmlađe u subotu nije nedostajalo ni kulturnih sadržaja. Dječje gradsko kazalište u „jezeru“ je izvelo svoju predstavu „Sedam Snjeguljica i patuljak“, a isto je mjesto bilo poprište još jedne plesne večeri „Na dlanu jezera“ u kojoj su se predstavile sve dobne skupine Čakovečkih mažoretkinja i Studija suvremenog plesa „Teuta“.

Automobilistička utrka „Velika nagrada Čakovca“, u organizaciji autokluba Blacklisted ponovo je u centru grada okupila mnoštvo ljubitelja automobila, brzine i adrenalina. U utrci su jednako mogli sudjelovati profesionalni, ali i vozači amateri, među kojima i dosadašnji osvajači naslova u brdskim, kružnim i rally natjecanjima. U subotu su posjetitelji mogli besplatno razgledati Čakovec u pratnji turističkog vodiča, a svakako je najviše pozornosti u sva tri dana vikenda izazvao Sajam cvijeća i jagoda koji je u posljednji čas, zbog promjene u epidemiološkim mjerama, preseljen s gradske tržnice u samo središte grada te je okupio brojne izlagače, ne samo cvijeća i jagoda, već i lokalnih OPG-ova.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!