ČAKOVEC DOBIVA VANJSKE BAZENE

FOTO Radovi na vanjskim bazenima u Čakovcu odvijaju se prema planu

Ovo je investicija koju su građani Čakovca čekali više od dva desetljeća

Prošlo je nešto više od dva mjeseca od kada su započeli radovi na izgradnji vanjskih bazena u Čakovcu. Bazeni se grade u sklopu postojećih Gradskih bazena “Marija Ružić” u zoni Sportsko rekreacijskog centra “Mladost”, a njihovim završetkom Čakovec će dobiti dodatne dugo očekivane sadržaje za rekreaciju, zabavu i aktivno provođenje slobodnog vremena.

Izvođač radova, varaždinska tvrtka “Hidroing” d.d. radi u skladu sa terminskim planom i bez obzira na nešto lošije vremenske uvjete u proteklim mjesecima, nema većih odstupanja. Trenutno se radi na iskopu, temeljnim pločama i betoniranju strojarnice, a izvedeni su i temelji te temeljne instalacije na ulaznom kompleksu. Nakon toga kreće i iskop samih bazena, kao i građevinsko obrtnički radovi na ulaznom kompleksu. Spomenuti bi radovi trebali završiti do 1. srpnja kada kreće finaliziranje, odnosno vanjsko uređenje i opremanje kompleksa. Rok za izgradnju vanjskih bazena je 1. rujna ove godine, no prve će kupače primiti u svibnju iduće godine.

“Ovo je investicija koju su građani Čakovca čekali više od dva desetljeća. Želimo Čakovčanima u njihovom gradu omogućiti ljetno opuštanje i rekreaciju uz otvorene bazene. Bez obzira na blizinu toplica, naš grad treba ovakav objekt i ne sumnjam da će tijekom ljetnih mjeseci biti pun kupača. Posebno smo vodili računa o najmlađima, za koje je predviđeno mnogo sadržaja”, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač.

Podsjetimo, prostor vanjskih bazena činiti će četiri osnovne funkcionalne zone: “javna” zona, dječja zona, lounge zona i zona središnje vodene površine, svaka sa svojim karakterističnim sadržajima i ambijentom. U zgradi ulaznog kompleksa biti će smješteni prostori blagajne, kabina za presvlačenje sa garderobom, sanitarije te prostori za pružanje hitne medicinske pomoći. Glavni bazen osmišljen je kao vodena površina podijeljena u zonu za plivanje te zonu za “boravak u vodi”, međusobno povezanih kanalom, preko kojega prolazi most. Unutar zone za plivanje moguća je postavka četiri plivačke trake predviđene za plivačke treninge i rekreativno plivanje. U sklopu glavnog bazena, predviđena je hidromasažna zona, sa ležećim i sjedećim masažama, vodeni slapovi, gejziri i tobogan.

Gradi se i dječji bazen u čijem će sklopu biti smješten i splash toranj s tri tobogana, vodenom gljivom i vodenim klaunom. Tu su još i dodatni sadržaji za djecu poput vodenog tunela, vodene prskalice, vodene puške, prskajuće gljive i vodoskoka. Grade se i dvije osnovne grupe prostora za smještaj instalacija bazenske tehnike, a dograđuju se postojeća kuhinja i restoran, uz ljetni bar i otvorenu restoransku terasu.

Ugovorena vrijednost radova je 27,2 milijuna kuna( bez PDV-a). Dobra vijest za kupače je da će cijena ulaznice ostati ista, odnosno, s jednom kupljenom ulaznicom posjetitelji će moći koristiti i unutarnje i vanjske bazene.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije