Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO U centru Čakovca održana akcija 'Manje oružja, manje tragedija'
Grad Čakovec

AKCIJA MEĐIMURSKE POLICIJE

FOTO U centru Čakovca održana akcija 'Manje oružja, manje tragedija'

U ponedjeljak je na čakovečkom Trgu Republike održana akcija Policijske uprave međimurske 'Manje oružja, manje tragedija'

U cilju podizanja razine sigurnosti i povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana, policijski službenici PP Čakovec akciju su proveli s naglaskom na dragovoljnu predaju oružja i eksplozivnih naprava.

Prema zadnjem istraživanju, procijenjeno je da se u posjedu građana EU nalazi 35 milijuna komada ilegalnog vatrenog oružja, a od toga 186.000 komada u posjedu građana Hrvatske. Dragovoljnom predajom ilegalnog oružja policiji, građani doprinose smanjenju opasnosti od kriminala pa je Ministarstvo unutarnjih poslova 2007. godine započelo s provođenjem kampanje „Manje oružja, manje tragedija“. Sufinanciranjem Kampanje sredstvima Fonda za unutarnju sigurnost, Europska komisija i Vijeće Europe podržavaju dragovoljnu predaju i prikupljanje nezakonitog vatrenog oružja, uništavanje viškova oružja i streljiva i na taj način pomažu u borbi protiv nasilja, organiziranog kriminala i terorizma.

Akciju su dolaskom na promotivni štand PU međimurske, u ponedjeljak podržali i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač i njegov zamjenik Zoran Vidović.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!