U tijeku brojni radovi i sanacije

GRAD ČAKOVEC Radi se punom parom: Nakon tržnice kreće uređenje Trga Republike

U tijeku su i radovi za postavljanje kamera za mjerenje brzine u Savskoj Vesi i Kuršancu

Grad Čakovec nastavlja praksu ravnomjernog ulaganja u sva naselja na svom području, pa su tako trenutno u tijeku brojni radovi i sanacije u gotovo svim mjesnim odborima, ali i na području samog grada.

U Mačkovcu uskoro kreće sanacija krovišta na društvenom domu, a u Štefancu se trenutno uređuje okoliš društvenog doma. U pripremi su zamjene ograda na nogometnim igralištima u Mihovljanu, Žiškovcu i Novom Selu Rok. Krajem ožujka u Žiškovcu je završena gradnja novog spremišta za scensku opremu Društvenog doma. U planu je i sanacija garaže za vatrogasno vozilo DVD-a Šandorovec, a ovih bi dana trebali biti završeni radovi na obnovi fasade i ulaznih vratiju kapele u istom mjestu. U tijeku je obnova fasade na Društvenom domu u Slemenicama te je u planu opremanje prostorije za mlade u zgradi Područne škole Krištanovec.

U Novom Selu na Dravi su nedavno završeni radovi na stropu u Društvenom domu dok je u planu skora prilagodba postojeće nadstrešnice spremišta DVD-a Totovec te obnova fasade na kapelici u tom mjestu. U tijeku su radovi na izgradnji dva nova autobusna stajališta u Žiškovcu, preseljenje i obnova autobusnog stajališta u Slemenicama te su u pripremi obnove dva stajališta u Novom Selu Rok.

Što se samog grada Čakovca tiče, građanima su svakako najzanimljivije aktualna obnova tržnice te planirana obnova središnjeg gradskog trga. Dok se radovi na tržnici privode samom kraju, u tijeku je pokretanje natječaja za obnovu Trga Republike. U međuvremenu je u pripremi uklanjanje postojećih oštećenih ploča te zamjena novima. Rekonstruirana kuhinja 1. OŠ Čakovec započinje s radom čim se učenici vrate u školske klupe te je rekonstruirana kotlovnica u Dječjem vrtiću Cvrčak.

Ispred nebodera u Ulici Otokara Keršovanija proširiti će se pristupni put čime će se stvoriti mogućnost za dodatnih nekoliko parkirnih mjesta te olakšati pristup vozilima Čakoma. Parkirna mjesta proširuju se i u stambenom kvartu u ulicama Miroslava Magdalenića i Jakova Gotovca, a saniraju se šahtovi te se uređuje parkiralište u Zrinsko Frankopanskoj ulici. Nedavno su završeni radovi na pješačkoj stazi na šetalištu Vladimira Nazora, od tamošnjeg rotora do Ekonomske škole Čakovec, a proširena su parkirana mjesta te je sanirana pješačka staza u stambenom bloku u Istarskoj ulici. U planu je sanacija pješačke staze u stambenom kvartu Travnik te je odabran izvođač radova za najavljenu skoru izgradnju novog dječjeg igrališta u Perivoju Zrinskih. Završeni su radovi na čišćenju šikare u Industrijskoj zoni Istok, a na nekoliko lokacija u samom Čakovcu te u mjesnim odborima, zasađeno je 90 novih stabala.

U tijeku su i radovi za postavljanje kamera za mjerenje brzine u Savskoj Vesi i Kuršancu, ali i postavljanje dodatnih kamera videonadzora s novim softverom na dva čakovečka rotora. U Perivoju Zrinski kontinuirano se provodi sokolarenje kako bi se smanjio broj vrana, a uz dodatnu suglasnost resornog ministarstva, u pripremi je rušenje gnijezda na širem području Grada. Dodajmo tome i planirano rušenje građevine u Ulici kralja Zvonimira koja već duže vrijeme predstavlja opasnost po život i zdravlje ljudi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije