UOČI SVIH SVETIH

ČAKOVEČKO GROBLJE Obnovljen oproštajni trijem te postavljeno Spomen-obilježje poginulim Međimurcima u Domovinskom ratu

Uređeno je i Spomen-obilježje poginulim međimurskim braniteljima u Domovinskom ratu

Uoči protokola polaganja vijenaca povodom Dana svih svetih, na čakovečkom groblju održana je konferencija za novinare na kojoj su predstavljene investicije obavljene uoči ovog blagdana.

Osim redovitog održavanja svih tri groblja na području Grada Čakovca, obnovljen je i oproštajni trijem na Gradskom groblju u Mihovljanu te postavljeno Spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima.

– U obnovu oproštajnog trijema i uređenje okoliša uloženo je oko 400 tisuća kuna, cijeli trijem obložen je kamenom te su sanirane krovne grede. U dogovoru s braniteljskim udrugama, uređeno je i Spomen-obilježje poginulim međimurskim braniteljima u Domovinskom ratu, koje se ranije nalazilo na zidu Knjižnice “Nikola Zrinski” u Čakovcu – naglasio je tom prilikom gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, te dodao da ovo dio planiranih ulaganja na čakovečkom groblju.

Do sljedećeg Uskrsa uredit će se i novi središnji križ, a za taj je projekt u tijeku prikupljanje potrebne dokumentacije. Čakovečko groblje, naglasio je Kovač, jedno je od najljepših u zemlji, a GKP Čakom stalnim ulaganjima i obnovom nastoji da takvim i ostane.

– Čakom je uoči blagdana Svih svetih uredio sva tri gradska groblja, orezano je raslinje, očišćene staze i pograbljano lišće. Tijekom godine posađeno su i novi nasadi ukrasnog bilja, tako da je sve spremno za posjet grobljima najmilijih – rekao je, među ostalim, direktor GKP “ČAKOM” Ivica Perhoč.

Perhoč je pozvao građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera te da prilikom dolaska i cijelo vrijeme boravka na groblju nose maske za lice.  

picture

    

       

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije