Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
FOTO Četiri čakovečka DVD-a dobila vatrogasna vozila iz Velike Britanije
Grad Čakovec

ZA JOŠ VEĆU SIGURNOST

FOTO Četiri čakovečka DVD-a dobila vatrogasna vozila iz Velike Britanije

Kuršanec, Novo Selo Rok, Pustakovec-Buzovec-Putjane i Totovec opremljenija su i spremnija za intervencije

Od prošlog tjedna dobrovoljna vatrogasna društva Kuršanec, Novo Selo Rok, Pustakovec-Buzovec-Putjane i Totovec opremljenija su i spremnija za intervencije. Naime, iz Velike Britanije donirana su im vatrogasna navalna vozila i velika količina vatrogasne opreme.

FOTO Četiri čakovečka DVD-a dobila vatrogasna vozila iz Velike Britanije Fotogalerija

Do donacije je došlo zahvaljujući višegodišnjem prijateljstvu predsjednika Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Marija Medveda sa umirovljenim vatrogascem iz Nothinghama Grant Smithom. Naime, britanski vatrogasci ove su godine krenuli sa zamjenom voznog parka, te su odlučili korištena vozila donirati u Hrvatsku. Ovog petka održana je simbolična primopredaja, na žalost bez nazočnosti vatrogasaca iz Nothingama, koji u Hrvatsku nisu mogli doputovati zbog situacije s koronavirusom.

Kako je u prigodom obraćanju naglasio predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Čakovca Mario Medved, riječ je o vozilima proizvedenim 2002. i 2003. godine, koja su praktički do jučer bila u uporabi u njihovoj vatrogasnoj postrojbi. Vozila su redovito i kvalitetno održavana, marke su „Dennis Sabre“ te su opremljena za široki spektar vatrogasnih intervencija. Vozila su predana dobrovoljnim vatrogasnim društvima kojima su najpotrebnija, odnosno u kojima su postojeća vozila mnogo starija. Ona će znatno podići spremnost na intervencije u tim DVD-ima, posebice onom u Totovcu, koje je najbliže tamošnjem odlagalištu otpada gdje postoji veći rizik od izbijanja požara.

Osim samih navalnih vozila, stigla je i veća količina vatrogasne opreme, poput termovizijskih kamera, vatrogasnih cijevi i hidrauličnih alata, velikih i malih svjetiljki u S izvedbi, zaštitne odore i radio-stanice. Kako je, prilikom zahvale na donaciji rekao zapovjednik DVD-a Pustakovec-Buzovec-Putjane Zvonko Knezić, ova oprema za ova četiri DVD-a znači mnogo, jer osim bolje opremljenosti, omogućuje i sigurnije izvršavanje svih intervencija na koje izlaze.

Doniranu opremu i vozila blagoslovio je gvardijan Franjevačkog samostana u Čakovcu fra Josip Župan.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!