POTPISAN SPORAZUM

DOBRE VIJESTI Stiže oprema za novu informatičku učionicu u OŠ Strahoninec

Vrijednost opreme iznosi 90 tisuća kuna

Suradnja Grada Čakovca i Općine Strahoninec izvrsna je u mnogim područjima. Ovih je dana potpisan Sporazum o nabavci računala za informatičku učionicu u OŠ Strahoninec. Naime važećom mrežom škola, djeca iz Savske Vesi polaze školu u Strahonincu.

Sporazum su potpisali gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač, načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec i v.d. ravnatelja OŠ Strahoninec Josip Šipek.

– Ulaganje u mlade nit je vodilja za obje jedinice lokalne samouprave. Prvenstveno se to odnosi na obrazovanje, te se stoga tu i najviše ulaže. Slušamo naše sugrađane po mjesnim odborima i gradskim kotarevima te financiramo projekte i rješavamo probleme koji su njima od najveće važnosti, a sve u cilju kvalitetnijeg života naših građana na svim područjima i svih dobi – poručio je gradonačelnik Stjepan Kovač.

– Konstantno ulaganje u mlade od vrtića do fakulteta osnova je svakog proračuna Općine Strahoninec. Kao što je poznato izgrađena je sportska dvorana, a stigla je i suglasnost od Ministarstva na projekte za dogradnju škole od 10 učionica za potrebe jednosmjenske nastave tako da se sad samo čekaju natječaji da se krene s izgradnjom – istaknuo je načelnik Franjo Lehkec.

Ravnatelj Josip Šipek zahvalio se Gradu Čakovcu i Općini Strahoninec na podršci koju pružaju školi, a i roditeljima kojima financiraju nabavku dodatnih materijala koje bi roditelji sami morali platiti. Ovakve odluke u ovim kriznim vremenima uvelike rasterećuju kućni budžet jer je cijena ovih materijala u prosjeku nekih 400 kuna po učeniku.

Nova informatička učionica razredne nastave napravljena je u prizemlju te će omogućiti svim učenicima polazak izborne nastave informatike uključujući i učenike s posebnim potrebama koji nisu do sad mogli ići jer je postojeća učionica bila na katu, a škola nema dizalo. Vrijednost investicije procijenjena je na 90.000 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije