Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
VELIKA POMOĆ RODITELJIMA Grad Čakovec predstavio aplikaciju Evrtić, na mobu pratite što se događa
Grad Čakovec

BESPLATNO KORIŠTENJE

VELIKA POMOĆ RODITELJIMA Grad Čakovec predstavio aplikaciju Evrtić, na mobu pratite što se događa

Aplikacija Evrtić trebala bi roditeljima uvelike olakšati pristup bitnim informacijama

U vijećnici Grada Čakovca, u utorak je predstavljena mobilna aplikacija Evrtić. Novina je to u hrvatskom predškolskom odgoju i obrazovanju, a prvi će aplikaciju moći koristiti roditelji i uprave vrtića kojima je Grad Čakovec osnivač.

Aplikaciju su uz gradonačelnika Čakovca, Stjepana Kovača, predstavili i direktor tvrtke Pulsar d.o.o., Bruno Trstenjak te ravnateljica Dječjeg vrtića Cvrčak, Lidija Varošanec.

Trstenjak je rekao kako se s razvojem ove aplikacije započelo već prije godinu dana, a situacija izazvana pandemijom virusa COVID-19 sada dodatno iziskuje potrebu za digitalnim oblikom komunikacije.

- Želja nam je da što više roditelja prihvati ovakav način brže i jednostavnije komunikacije, posebno sada kada se ne preporučaju ulasci u predškolske ustanove te dulje zadržavanje. Aplikacija Evrtić trebala bi roditeljima uvelike olakšati pristup bitnim informacijama, a važno je naglasiti da je potpuno besplatna - poručio je gradonačelnik Kovač.Aplikacija Evrtić omogućuje slanje i zaprimanje dokumenata roditeljima i od strane roditelja, pa će tako putem aplikacije moći slati svoja pitanja i prigovore, dobivati tražene odgovore, pogledati jelovnik vrtića, uputiti direktne pozive, pratiti sve obavijesti, službene dokumente, a moći će i primjerice, slati liječničke potvrde ili nalaze za dijete kada ono izostaje zbog bolesti. Na aplikaciji se mogu naći i sve informacije vezane uz samo ustrojstvo Gradskih dječjih vrtića Cvrčak i Cipelica te njihovih područnih odjela, može se komunicirati s njihovim ravnateljicama te pristupiti službenim web stranicama.

Kako se ovih dana u oba gradska vrtića finaliziraju rezultati oko upisa u tekuću pedagošku godinu, aplikacija bi s radom trebala započeti idućeg ponedjeljka, 14. rujna. Korisnici je mogu pronaći na Google Play portalu, njeno skidanje i korištenje je besplatno, a osim uprave vrtića mogu je koristiti isključivo roditelji čija su djeca polaznici vrtića koji će ujedno dobiti potrebne korisničke šifre za pristup.

Probni rad aplikacije trebao bi trajati godinu dana, a nakon čakovečkih vrtića, aplikacija će biti ponuđena i drugim ustanovama u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!