Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
DOBRE VIJESTI Čakomu stiže 1,5 milijuna kuna za nabavu novih komunalnih vozila
Vjeran Zganec Rogulja/Pixsell

bespovratna sredstva

DOBRE VIJESTI Čakomu stiže 1,5 milijuna kuna za nabavu novih komunalnih vozila

Kako je rekao direktor poduzeća Čakom, Ivica Perhoč, u sklopu ovog projekta nabavit će se dva vozila, odnosno kamiona za odvoz odvojenog otpada

Ministarstvo zaštite i okoliša u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, završilo je s postupkom dodjele bespovratnih sredstava projektima koji su prošli na natječaju u ožujku ove godine, u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.. Dobre vijesti stigle su i u Gradsko poduzeće Čakom koje je na spomenuti natječaj kandidiralo svoj projekat nabave komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada.

Odlukom Ministarstva, Čakomu se dodjeljuju bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 1.480.000 kuna koja bi u gradsko poduzeće trebala stići u narednih mjesec dana. Radi se o kapitalnoj pomoći iz sredstava Europske unije, 61 posto ukupne vrijednosti projekta koji se procjenjuje na 2, 4 milijuna kuna. Sljedeći korak je raspisivanje Natječaja za javnu nabavu vozila.

Kako je rekao direktor poduzeća Čakom, Ivica Perhoč, u sklopu ovog projekta nabavit će se dva vozila, odnosno kamiona za odvoz odvojenog otpada čime će se nastaviti dugoročna obnova Čakomovog voznog parka. Obnovi se ponajprije pristupa zbog veće učinkovitosti, ali i sigurnosti te spremnosti vozila na svakodnevnu vožnju na dužim relacijama, kako bi se, između ostalog, i spremno dočekalo otvaranje regionalnog centra za odvoz otpada u Piškornici.

Regionalni centar trebao bi otvoriti svoja vrata početkom 2023. godine, kada bi i Gradsko komunalno poduzeće Čakom svoj otpad, umjesto na postojeće odlagalište u Totovcu, trebao prevoziti u Piškornicu.

 

Najnovije

Reci što misliš!


Vezani članci