Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
PREMA ANKETAMA U šest čakovečkih osnovnih škola vratit će se 1,46 % učenika od ukupnog broja
Dusko Jaramaz/PIXSELL

OD PONEDJELJKA

PREMA ANKETAMA U šest čakovečkih osnovnih škola vratit će se 1,46 % učenika od ukupnog broja

U nekim školama, poput onima u Ivanovcu i Kuršancu, za povratak učenika u školske klupe nije se izjasnio niti jedan roditelj

Od ponedjeljka mališani se vraćaju u vrtiće, a učenici nižih razreda u škole

U sklopu III. faze popuštanja mjera ograničavanja kretanja i poslovanja, uvedenih u sklopu borbe protiv širenja COVID-19 virusa, s radom počinju dječju vrtići i osnovne škole za učenike od 1. do 4. razreda. Ustanove koje djeluju na našem području, zajedno s Gradom Čakovcem odradile su sve pripremne radnje te su spremne za ponovni početak rada. Za razliku od dječjih vrtića u koji će se vratiti veći broj djece, najveći broj čakovečkih osnovnoškolaca nastavu će nastaviti pratiti iz svojih domova.

Prema provedenim anketama, u šest čakovečkih redovnih osnovnih škola vratit će se 45 učenika, što je 1, 46 posto od ukupnog broja. U nekim školama, poput onima u Ivanovcu i Kuršancu, za povratak učenika u školske klupe nije se izjasnio niti jedan roditelj. Bez obzira na sve, škole su spremne za ponovni početak rada i to prema propisanom režimu. Naime, sam ulazak i boravak u školskim objektima, kao i samo odvijanje nastave bit će organizirane u skladu s preporukama Hrvatskog Zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja. Grad Čakovec je školama kojima je osnivač, osigurao dovoljne količine dezinfekcijskih sredstava i zaštitne opreme, tako da se škole mogu u ponedjeljak početi raditi poštujući sve propisane mjere. Također, za djecu čiji su roditelji to zatražili, osiguran je i produženi boravak, naravno u onim školama u kojima postoji.

Sudeći prema provedenim anketama, za razliku od škola, interes za povratak u dječje vrtiće iskazalo je mnogo više djece, odnosno njihovih roditelja. I javni i privatni vrtići na području Grada Čakovca u ponedjeljak otvaraju svoja vrata, a bit će popunjeni od 18,22 do 100 posto, ovisno o ustanovi. I njima je Grad, bez obzira radi li se o javnim ili privatnim ustanovama, osigurao dio dezinfekcijskih sredstava i zaštitne opreme, a ukoliko bude potrebe, provest će se dodatna nabava.

Vodeći se podacima o volji roditelja iskazanoj putem ankete, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, ministrici znanosti i obrazovanja prof.dr.sc. Blaženki Divjak, uputio je dopis u kojem traži odgađanje početka nastavka školske godine. Razlog tomu su osim malog broja prijavljene djece, veliki troškovi za grad i cjelokupni obrazovni sustav koji proizlaze iz propisanih epidemioloških mjera.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!