Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
GRAD ČAKOVEC 'Točno su propisani uvjeti pod kojima se izdaju propusnice, ne opterećujte sustav bez razloga'
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

VIŠE OD TISUĆU ZAHTJEVA

GRAD ČAKOVEC 'Točno su propisani uvjeti pod kojima se izdaju propusnice, ne opterećujte sustav bez razloga'

- Mjere ograničavanja kretanja uvedene su kako bi se spriječilo širenje virusa, te vas molimo da ih zbog života svih nas - poštujete! - kažu iz Grada Čakovca

Stožer Civilne zaštite Grada Čakovca jučer je počeo s izdavanjem propusnica za kretanje građana izvan mjera prebivališta. Dozvole su se izdavale do kasno u noć, no zbog velikog broja zahtjeva, nisu se stigle sve obraditi. Razlog tomu je i veliki broj neopravdanih zahtjeva, koji usporavaju cijeli proces.

>>> Sve informacije, savjete, pitanja i ostalo o koronavirusu pogledajte klikom ovdje!

Apelira se na građane da prije nego što zatraže propusnicu pažljivo pročitaju pod kojim se uvjetima, za koje namjene i kome Stožer civilne zaštite Grada Čakovca izdaje propusnice. Svaki zahtjev treba se obraditi i provjeriti, a to traje određeno vrijeme. Zahtjeva je stiglo preko tisuću, te ih je vrlo teško obraditi u najkraćem roku. 

Važno je napomenuti da Stožer Civilne zaštite Grada Čakovca propusnice izdaje na osnovu prijavljenog prebivališta ili stalnog boravišta, tako da osobe koje nisu prijavljeni  stanovnici Čakovca i ostalih naselja koja ulaze u sastav Grada Čakovca, propusnice moraju zatražiti u svojem mjestu prebivališta, bez obzira što je cilj njihovog dolaska Čakovec.

Također, gradski Stožer ne izdaje dozvole za odlazak na posao, to radi isključivo poslodavac, i to temeljem propisanih kriterija. Propusnica za kretanje unutar administrativnih granica Grada Čakovca za sada nije potrebna, građani Čakovca po cijelom području Grada mogu se kretati bez propusnice.

Odlazak u kupovinu u drugi grad, vožnja nekoga na posao, odlazak u vinograd i slično nije valjani razlog za izdavanje propusnice. Slanjem takvih zahtjeva usporava se izdavanje dozvola, te onemogućuje građanima koji propusnicu trebaju zbog npr. brige za bolesne osobe ili odlaske na sahrane, da je dobe na vrijeme.

Briga za nemoćne i starije podrazumijeva da s tom osobom nitko ne živi, odnosno da je podnositelj zahtjeva jedini koji se o toj osobi može brinuti. Također, podaci navedeni u prijavi se provjeravaju, te ukoliko se pokažu netočnima, propusnica se poništava, a osoba sankcionira.

Mjere ograničavanja kretanja uvedene su kako bi se spriječilo širenje virusa, te vas molimo da ih zbog života svih nas, poštujete!

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!