Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
BLAŽENKA DIVJAK U ČAKOVCU Održala sastanak sa svim djelatnicima škole i poslušala njihove želje
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

POSJETILA 2. OŠ ČAKOVEC

BLAŽENKA DIVJAK U ČAKOVCU Održala sastanak sa svim djelatnicima škole i poslušala njihove želje

Čakovečka II. Osnovna škola kroz cijeli ovaj tjedan provodi program Integriranih nastavnih dana, a u srijedu je učenike i djelatnike škole posjetila i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak

BLAŽENKA DIVJAK U ČAKOVCU 'Škole moraju osigurati sapun i osnovne higijenske potrepštine' Fotogalerija

U društvu gradonačelnika Grada Čakovca Stjepana Kovača, ministricu je dočekao ravnatelj škole Vinko Grgić koji ju je upoznao s nekoliko od brojnih aktivnosti na temu održivog razvoja koje se ovih dana provode u školi.

Tako su, primjerice, učenici uz pomoć predstavnika OPG Sarač te štićenika Doma za starije i nemoćne osobe Novinščak učili o zdravoj, ali i tradicionalnoj prehrani, a prikazali su i načine recikliranja otpada, osobito tekstila u čemu im je pomogla Socijalna zadruga Humana Nova.

  Ministrica Divjak je nakon obilaska učionica održala sastanak i sa svim djelatnicima škole, poslušavši njihove potrebe i želje. Pohvalila je Grad Čakovec za dobru skrb o školama čiji je osnivač, dok je s djelatnicima raspravljala o pozitivnim i negativnim aspektima reforme školstva te ih obavijestila o daljnjem tijeku reforme.

Gradonačelnik Kovač podsjetio je na brojne nad standarde u čakovečkim školama poput produženog boravka kojeg sufinancira Grad te je zahvaljujući visokim ulaganjima u školstvo, Čakovec u samom vrhu među hrvatskim gradovima. Stoga su i na ovom sastanku razmatrani uvjeti u gradskim školama, potrebni za osnivanje jednosmjenske, odnosno cjelodnevne nastave kojoj se ovom reformom školstva teži u skorijoj budućnosti na području cijele Hrvatske.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!