'AKTIVNI U ZAJEDNICI

GRAD ČAKOVEC I ZAKLADA ZAMAH Održano predstavljanje programa ‘Aktivni u zajednici’

U protekloj godini Zaklada je planirala i organizirala dobrotvorne evente, zabavna događanja za mlade te kulturna događanja u svrhu obogaćivanja turističkih ponuda zajednici

Grad Čakovec je u suradnji sa Zakladom “Zamah” organizirao predstavljanje programa “Aktivni u zajednici”. U utorak se u gradskoj vijećnici okupilo nekoliko predstavnika udruga te obrazovnih ustanova s područja Grada, kojima je ovogodišnji program i namijenjen. U okviru programske suradnje s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva, Zaklada provedbu programa nastavlja i tijekom cijele ove godine te će u 15 odabranih  lokalnih zajednica s područja 5 županija, intenzivno surađivati s ciljanim organizacijama.

Putem suradnje kroz program “Aktivni u zajednici” Zaklada Zamah članicama i članovima udruga radi na jačanju njihovih kapaciteta i uspješnijeg pristupa u rješavanju problema unutar lokalnih zajednica. U tu svrhu, kroz posebno pripremljene radionice, osnažuje organizacije civilnoga društva za djelovanje u smjeru održivosti i suradnje s predstavnicima lokalne i regionalne samouprave. Isto tako, članovi i članice lokalnih organizacija osposobljavaju se da rade na stvaranju dugoročnih partnerskih odnosa s različitim dionicima iz svojih lokalnih zajednica u cilju uspješnog planiranja i provođenja kampanja i lokalnih projekata u njihovim zajednicama. Na taj način djeluju na razvoj pozitivnog okruženja  u svojim zajednicama i uključuju se u rješavanje problema i kreiranje novih društvenih sadržaja.

Zaklada “Zamah” na ovom programu radi već treću godinu, a prate je dobri rezultati s područja cijele Hrvatske. U protekloj godini Zaklada je planirala i organizirala dobrotvorne evente, zabavna događanja za mlade te kulturna događanja u svrhu obogaćivanja turističkih ponuda zajednici. Također, provedene su kampanje i akcije za djecu i odrasle s posebnim potrebama, pomagalo se organizacijama razviti strateške planove te planove za namicanje sredstava.

Ove godine Zaklada planira s 15 odabranih organizacija, nakon procjene potreba i uvida u njihove kapacitete i potencijale, raditi na njihovom financijskom i organizacijskom osnaživanju, razvoju kulture davanja te na provedbi društvenih programa u zajednicama, u što će, sukladno interesima, biti uključene i organizacije s područja Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije