hoće li se smanjiti prometne gužve?

FOTO Nadvožnjak u Kalničkoj od sutra ponovo otvoren za promet i to jednim trakom

Svi radovi na obnovi čakovečkog nadvožnjaka te izgradnji kružnog toka, trebali bi završiti do lipnja iduće godine

Od sutra, subote, 21. prosinca, nadvožnjak u Kalničkoj ulici ponovo će biti otvoren za promet. Vožnja će do daljnjega biti moguća samo jednim trakom, uz privremenu prometnu regulaciju i to samo za osobna vozila. Teretna vozila do daljnjeg će se morati koristiti obilaznim pravcima.

Djelomičnim otvaranjem ovog važnog prometnog objekta za Čakovec i Međimurje, barem će se dijelom smanjiti prometne gužve koje su se u proteklim tjednima stvarale u samom centru grada, tim više što se ovih dana očekuje pojačan promet zbog nadolazećih blagdana.

Podsjetimo, prve dvije faze radova financiraju se iz Gradskog proračuna, a stoje gotovo 5 milijuna. U tijeku je i treća faza obnove čija je vrijednost 4,7 milijuna kuna, a njeno, kao i financiranje četvrte faze preuzele su Hrvatske ceste. U tijeku je i postupak javne nabave za 4. fazu koja obuhvaća kompletnu sanaciju sjeverne i južne rampe sa stupovima i stubištima, a procijenjena vrijednost radova je 7 milijuna kuna.

U gradskom proračunu osigurano je dodatnih 2,5 milijuna kuna za kružni tok koji će se izgraditi na spoju sjeverne rampe nadvožnjaka s Vukovarskom i Nazorovom ulicom.

Svi radovi na obnovi nadvožnjaka te izgradnji kružnog toka, trebali bi završiti do lipnja iduće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije