gradonačelnikov božićno - novogodišnji prijem

STJEPAN KOVAČ ‘2019. godina je za Čakovec i njegove stanovnike bila uspješna i dinamična’

- Grad je veliko gradilište. Javne, gospodarske i privatne investicije i u broju i u apsolutnom iznosu bilježe rekorde. Povećava se broj radnih mjesta, ali i prosječna plaća isplaćena zaposlenicima - poručio je Kovač

U čakovečkom Hotelu “Park” u ponedjeljak navečer održan je Svečani božićni prijem gradonačelnika Čakovca. Već tradicionalno, ovaj prijem okuplja predstavnike društvenog, gospodarskog, političkoj, obrazovnog i upravnog života grada i županije te je prilika da se u neformalnoj atmosferi analizira godina na izmaku.

A ona je, kako je u svom obraćanju istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, za Čakovec i njegove stanovnike bila uspješna i dinamična.

– Grad je veliko gradilište. Javne, gospodarske i privatne investicije i u broju i u apsolutnom iznosu bilježe rekorde. Povećava se broj radnih mjesta, ali i prosječna plaća isplaćena zaposlenicima. Nakon zatvaranja financijskih konstrukcija, krenule su i neke duže vrijeme planirane investicije. Obavljene su i sve pripremne radnje, od izrade dokumentacije do zatvaranja financijskih konstrukcija kako bi iduće godine krenula nova ulaganja u javnu infrastrukturu – rekao je Kovač je dodao da je godina bila i puna izazova, jer svi osjećaju nedostatak radne snage, primanja još uvijek nisu na razini dovoljnoj za normalno zadovoljavanje životnih potreba, a u prilog nam ne idu ni demografski trendovi.

Kovač je pozvao građane, poduzeća i politiku da zajedno pokušaju riješiti ove izazove, na dobrobit svih građana.

Spomenuo je broja ulaganja u infrastrukturu na čakovečkom području koja će se završiti ili pokrenuti u idućoj godini. Naglasio je da je Čakovec iduće godine Europski grad sporta, a aktivnosti koje će se provoditi bit će usmjerene prema poticanju rekreacije svih dobnih skupina. U ime svih građana zahvalio se onima koji su tijekom 2019. godine svojim rezultatima, postignućima i uspjesima, pridonijeli pozitivnoj slici Čakovca.

– Naš grad, za koji rado govorimo da je po mjeri svojih stanovnika, ne bi bio to što je, da nema njegovih građana. Iako to možda iz pojedinačne perspektive tako ne izgleda, svaki stanovnik, svako poduzeće i svaka udruga ima svoj doprinos u tome da je Čakovec danas hrvatski grad koji je u pozitivnom smislu u vrhu svih mjerenja i istraživanja – istaknuo je, među ostalim, čakovečki gradonačelnik.

Gradonačelnik je obraćanje završio zaželjevši svim okupljenima te svim stanovnicima Čakovca čestit Božić i sretnu i uspješnu Novu godinu.

Uzvanike je, uz božićne pjesme uveseljavao Pjevački zbor “Pučpuljike”, te poznati čakovečki bend “Noćna smjena”. Za kraj, svi uzvanici na poklon su dobili sadnicu smreke, uz poruku da se i oni uključe u akciju ozelenjivanja grada.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije