gradsko vijeće

VEĆINOM GLASOVA Usvojen proračun Grada Čakovca za 2020. godinu u iznosu od 275 milijuna kuna

Gradonačelnik Stjepan Kovač 2019. godinu ocijenio je zadovoljavajućom, a proračun za 2020. nazvao je razvojnim

U četvrtak je održana 15. te ujedno i posljednja ovogodišnja radna sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Nakon vijećničkih pitanja u sklopu Aktualnog sata, najviše zanimanja izazvala su donošenja odluka vezanih uz rebalans ovogodišnjeg te Proračuna Grada Čakovca za 2020. godinu.

Drugim izmjenama i dopunama ovogodišnjeg Proračuna, on je smanjen za 20 posto, a glavni razlog leži u izostanku nekih investicija čije je financiranje bilo planirano iz vanjskih izvora. Kako je rekao gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, te investicije nisu otkazane, već prebačene u iduću godinu. Drugi veliki problem koji je istaknuo gradonačelnik Kovač, leži u građevinskoj industriji, odnosno nedostatku radne snage te visokim cijenama radova.

Takvo stanje javni sektor prisiljava na posebno planiranje investicija, pooštravanje garantnih uvjeta, kontrole te u krajnjem slučaju, penalizaciju kršenja dogovorenih rokova. Ipak, gradonačelnik Kovač, 2019. godinu ocijenio je zadovoljavajućom. Tako su pokrenuti neki dugo očekivani projekti poput obnove nadvožnjaka u Kalničkoj ulici, uređenja zone “Brezje” u Mihovljanu, a postavljeni su i temelji za projekte koji kreću iduće godine, a tu svakako treba spomenuti gradnju vanjskih bazena i novu zgradu Centra za odgoj i obrazovanje.

Većinom glasova, usvojen je i Proračun Grada Čakovca za 2020. godinu u iznosu od 275 milijuna kuna. Razlog vidljivom povećanju je novi zakon koji nalaže iskazivanje plaća djelatnika osnovnih škola kojima je Grad Čakovec osnivač, ali i nove investicije. Gradonačelnik Stjepan Kovač je zaključio kako je Proračun za 2020. godinu razvojni te da pokazuje da programi i projekti koji su se ustalili u aktualnom mandatu ne staju, a iduća godina će na području Grada Čakovca svakako biti investicijska.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije