Projekt se provodio 15 mjeseci

SUDJELOVALO 45 UČENIKA Završna konferencija projekta ‘Produženi boravak u OŠ Kuršanec’

Riječ je o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda, koji se tijekom ove i prošle godine provodio u Osnovnoj školi Kuršanec

U vijećnici Grada Čakovca, u utorak je održana završna konferencija projekta “Produženi boravak u OŠ Kuršanec”. Riječ je o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda, koji se tijekom ove i prošle godine provodio u Osnovnoj školi Kuršanec.

Uz nositelja, Grad Čakovec, partneri na projektu bili su i OŠ Kuršanec i Razvojna agencija Grada Čakovca “Čakra”. Projekt se provodio 15 mjeseci, kada je organizirana priprema i provedba produženog boravka za 45 učenika drugih razreda u OŠ Kuršanec u prošloj školskoj godini, a zaposlena su i tri učitelja.

Uz to, ovim pilot projektom nabavljen je i namještaj za dvije učionice (klupe, stolice, katedre za nastavnike, školske ploče), elektronička oprema za učitelje (računala, printer/scaner uređaji, projektori, platna) te didaktička sredstva za učenike (didaktičke igre, slikovnice, knjige). Na kraju ove školske godine organizirati će se i jednodnevni izlet za učenike korisnike produženog boravka.

Kao glavni ciljevi projekta navedeni su organizacija produženog boravka, učenje hrvatskog jezika, organizacija prehrane u produženom boravku, prijevoz učenika, a sve u cilju stvaranja preduvjeta za kvalitetnije obrazovanje, bolje ispunjavanje svojih školskih zadaća, i na kraju postizanje boljeg obrazovanja uspjeha učenika romske nacionalne manjine.

Prema riječima ravnateljice OŠ Kuršanec, Marije Tepalović, ciljevi projekta i više su nego opravdani, a djeca nose pozitivna iskustva. Osim što im se pružio produženi boravak u prostorijama škole, djeca su na taj način ispunjavala svoje domaće zadatke, što im često, zbog specifičnih socijalnih uvjeta, u krugu obitelji nije omogućeno. Jednako tako, učiteljica hrvatskog jezika, u vrijeme produženog boravka, s učenicima romske nacionalne manjine, dodatno je radila na savladavanju hrvatskog jezika.

Na završnoj konferenciji, projekat su predstavili i Damira Vresk, direktorica Razvojne agencije “Čakra” te zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca, Zoran Vidović. Izrazivši zadovoljstvo rezultatima projekta, Vidović je podsjetio kako je ovo samo još jedan u nizu projekta koji se provode na području Grada Čakovca kako bi se djeci omogućili što bolji uvjeti za obrazovanje.

– Ovaj projekt je bio specifičan, usmjeren je na romsku nacionalnu manjinu, no konkretan je, odnosno djeci omogućuje stjecanje novih znanja i vještina, s kojima se romskoj djeci olakšava praćenje nastave, te najvažnije, što lakši nastavak školovanja – poručio je Vidović.

Ukupna vrijednost projekta je 807.463,74 kn, a Europski socijalni fond financirao ga je u 100% iznosu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije