stabla su se sadila na tri lokacije

FOTO Velik broj građana subotnje prijepodne iskoristio za sadnju stabala u Čakovcu

Akcija sadnje stabala na širem području Grada Čakovca, koja je počela u četvrtak, nastavila se i danas. Kao što je i bilo najavljeno, subotnje prijepodne bilo je rezerviran za udruge i građane

U samom Čakovcu u subotu su se stabla sadila na tri lokacije. Prva je bila u Športskoj ulici gdje je uz prometnicu zasađeno 50tak mladica raznog drveća. Drugo mjesto bio je južni dio grada točnije šetalište uz trnavski nasip te okoliš Teniskog kluba Jug, gdje je zasađeno preko stotinu stabala.

I na kraju, desetak stabla, što bjelogorice, što crnogorice posađeno je i kod dječjeg igrališta u Ulici dr. Rudolfa Horvata u sjevernom dijelu grada.

>> FOTO Velik broj građana subotnje prijepodne iskoristio za sadnju stabala u Čakovcu

Sadilo se i po gotovo svim mjesnim odborima u sastavu Grada Čakovca, a ukupno je posađeno tristotinjak razni vrsta drveća, od autohtonih šumskih bjelogoričnih vrsta, preko voćaka do crnog bora. Ukupno je u akciji u subotu sudjelovalo oko 200 građana, a odličnoj radnoj atmosferi pridonijelo je i sunčano i toplo vrijeme.

Paralelno s građanima, od jučer stabla na području grada sade i djelatnici GKP ČAKOM, prema svom redovnom planu sadnje. Osim sadnje na mjestima gdje su se stabla posušila ili su uklonjena zbog starosti ili bolesti, posadit će se i potpuno novi drvoredi.

Zbog velikog interesa, akcija ‘Posadi i ti jedno stablo’ nastavit će se i sljedećeg tjedna, kad je na redu sadnja drvoreda uz južnu zaobilaznicu Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije