ŽUPAN I GRADONAČELNIK SE DOGOVORILI

UGOVOR O DAROVANJU Nastavlja se rekonstrukcija Ulice Vjekoslava Špinčića u Čakovcu

Ugovorom o darovanju, koji su u četvrtak potpisali župan Međimurske županije Matija Posavec i gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, Međimurska županija ustupila je Gradu Čakovcu nekretninu u Ulici bana Josipa Jelačića.

Ovim Ugovorom omogućuje se nastavak izdavanja potrebnih dozvola za izgradnju sjevernog dijela Ulice Vjekoslava Špinčića u Čakovcu.

Nekretnina je površine 2300 četvornih metara, procijenjene vrijednosti od 204 tisuće kuna. Riječ je o potpuno novoj prometnici koja će spajati ulice Stjepana Radića i Ulica bana Josipa Jelačića. Osim što će omogućiti lakšu protočnost prometa u istočnom dijelu grada, omogućuje i nekoliko novih prometnih ulaza u kompleks bivše vojarne u kojem se nalazi Međimursko veleučilište i Tehnološko inovacijski centar Međimurje. S druge strane je i novo stambeno naselje, čiji će stanovnici također imati spoj na novu cestu.

Osim samog kolnika, uredit će se i odvodnja, pješačke staze s obje strane, odvodnja i javna rasvjeta. Nakon ishođenja dozvola, krenut će se s procedurom odabira izvođača, te je u planu da se ova investicija završi iduće godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije