GRADSKO VIJEĆE ČAKOVCA

ČAKOVEČKO VIJEĆE Najviše se raspravljalo o lanjskom minusu i dimnjačarskim poslovima

Prošlu je proračunsku godinu Grad Čakovec završio sa 6.584.325,10 kuna minusa. Gradsko vijeće Čakovca danas je dobilo i dvije nove vijećnice. To su SDP-ove Marta Topličanec i Iva Drk

U četvrtak je održana 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Čakovca. Gradski vijećnici okupili su se drugi put ove godine, a od 26. točaka koje su se našle pred vijećnicima raspravljalo se i o Izvršenju proračuna Grada Čakovca za 2018. godinu, izvješćima o poslovanju gradskih ustanova, te o Izvješću o radu gradonačelnika u drugoj polovici prošle godine.

Prošlu je proračunsku godinu Grad Čakovec završio sa 6.584.325,10 kuna minusa. Rashodovna strana proračuna realizirana je sa 94,52 posto, odnosno uglavnom je odrađeno sve ono što je prvobitnim planom i kasnijim rebalansom realizirano. Oporba je naglasila da je razlog manjku krivo planiranje, te stavljanje u Proračun investicija za koje se znalo da neće biti realizirane.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, manjak je opravdao investicijama koje su se prošle godine provodile te izostankom najavljenih transfera iz Državnog proračuna i europskih fondova, a ne lošim planiranjem. Oni su realizirani početkom ove ili će biti tijekom ove godine. Također, istaknuo je da je u prva dva mjeseca ove godine proračun u plusu za 6 milijuna kuna. Na kraju, Izvješće o izvršenju proračuna za ovu godinu usvojeno je sa 11 glasova za i 10 protiv.

Pred vijećnicima su se našla izvješća ustanova kojima je grad osnivač, izvješće Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, izvješće o radu davatelja javne usluge GKP Čakom. GKP Čakomu dana je suglasnost na kreditno zaduženje za nabavku kanti za otpad te dva rabljena vozila za prikupljanje otpada.

Donesena je i odluka o provedbi arhitektonskog natječaja za uređenje Trga Republike u Čakovcu. Natječaj će provoditi Udruga arhitekata Međimurja, a obuhvat je sadašnji popločeni dio Trga Republike.

Raspravu je izazvala i Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o obavljanju dimnjačarskih poslova. Naime, neki vijećnici ovu izmjenu smatraju novim nametom na građane, koji će po njima, morati dimnjačarima plaćati novu uslugu.

Gradonačelnik je rekao da to ne stoji, već da novi bojleri imaju već imaju ugrađeni mjerni otvor, te da te kontrole građane ne stoje ništa. Nakon rasprave, odluka je izmijenjena na način da se ona odnosi samo na plinska trošila, kako bi se izbjegle nejasnoće oko vrste trošila na koja se ova odluka odnosi. Ova odluka donesena je jednoglasno.

Gradsko vijeće Čakovca danas je dobilo i dvije nove vijećnice. To su SDP-ove Marta Topličanec i Iva Drk, koje su zamijenile vijećnike Ivicu Perhoča i Lanu Remar. Oni sumandat stavili u mirovanje.            

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije