Čakovčani bili na festivalu vina i dödölla u Nagykanizsi

U sklopu EU projekta “EU towers” ovog vikenda u Nagykanizsi je održan “Wine i dodele festival”. U petak su ovu tradicionalnu manifestaciju grada prijatelja posjetili i gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač te zamjenik Romano Bogdan.

Bila je to prilika da se sa gradonačelnikom Naykanizse Péteom Cseresnyésom dogovore zajednički projekti te produbljivanje suradnje. Kovač i Cseresnyés dogovorili su zajednički sastanak već sljedeći mjesec u Čakovcu, na kojem bi se konkretizirali zajednički projekti koji bi se počeli pripremati za kandidiranje prema europskim fondovima.


“I mi u Čakovcu, a i naši prijatelji u Nagykanizsi imamo dovoljno znanja i resursa kako bi dodatno iskoristili europski novac koji nam stoji na raspolaganju. To je i smisao instituta gradova prijatelja, jer zajedno možemo više nego sami.”, naglasio je tom prilikom gradonačelnik Kovač.



Osim dužnosnika u petak je u Nagykanizsi bilo i 60-tak posjetitelja iz Međimurja, koji su na festival došli u organizaciji Turističke zajednice Grada Čakovca. Također, na sajmu je izlagalo i nekoliko naših izlagača. Inače, projekt “Four towers” zajedno provode Čakovec, Koprivnica, Kaposvar i Nagykanizsa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije