FOTO: Čakovec dobiva mini-golf Adventure park

>> FOTO: Čakovec dobiva mini-golf Adventure park

Od svibnja ove godine Čakovec će biti bogatiji za još jedan sportsko rekreacijski sadržaj. Naime, u srijedu su započeli radovi na izgradnji mini golf igrališta kod Gradskih bazena “Marija Ružić” u Čakovcu.

Investiciju vrijednu oko 880 tisuća kuna, sa pola milijuna sufinancira Ministarstvo turizma, dok ostatak plaća Grad Čakovec. Kako je na prigodnoj svečanosti otvaranja istaknuo gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, ovi mini golf tereni još su jedan sadržaj koji će obogatiti ponudu, ali i privući nove posjetitelje u grad.

“Nakon Adrenalinskog parka i vježbališta na otvorenom, koji su s radom počeli prošle godine, ovo je još jedan novi sportsko-rekreacijski sadržaj koji će biti na raspolaganju građanima. Tu nećemo stati, jer razgovaramo i o gradnju klizališta na umjetnoj podlozi koje će raditi cijele godine, kao i o Aqua-parku za djecu.”, rekao je, među ostalim, gradonačelnik Kovač.

Direktor GP Ekom Miodrag Novosel, osvrnuo se na povijest sportskog kompleksa, rekavši da je prije petnaestak godina kad su izgrađeni bazeni, na ovom području bila šikara. Od onda do danas, kontinuirano se ulaže u obnovu postojećih i izgradnju novih sportskih sadržaja, a sve u cilju poboljšanja ponude.

Predstavnik izvođača, švedske tvrtke City golf AB Goran Karanović, rekao je da je izuzetno zadovoljan što je Čakovec prva sredina u Hrvatskoj u kojoj će se izgraditi ovakvo igralište. To nije betonski mini golf teren kakve viđamo po jadranskoj obali, već svojevrsni Adventure park koji su vrlo popularni u svijetu, naglasio je Karanović.

Mini golf teren u Čakovcu bit će pokriven umjetnom travom, okružen raslinjem te osvijetljen, tako da će se moći igrati i navečer te noću. Planirani završetak radova je početak svibnja, a svečano otvorenje bit će uoči Dana Grada Čakovca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije