FOTO: Gradonačelnik primio sudionike projekta Erasmus

>> FOTO: Gradonačelnik primio sudionike projekta Erasmus

Od utorka do nedjelje u našeg gradu borave učitelji i djeca iz Poljske, Rumunjske, Turske i Portugala, koji zajedno s kolegama iz 1. osnovne škole Čakovec provode projekt Erasmus+. U petak ih je primio gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač koji im je podijelio i certifikate.

Riječ je o projektu koji je započeo lanjskog 1. rujna, a traje dvije godine. Dio koji provodi 1. osnovna škola težak je 24 tisuće eura, a u najvećem dijelu financira se iz europskih fondova. Ciljevi projekta su podržati i unaprijediti osobni i društveni razvoj djece, njihovo samopouzdanje, matematičke vještine, logiku i vještine rješavanja problema, naučiti djecu kako da štede i upravljaju svojim novcem, naučiti ih kako da doprinesu kućanstvu, razviti kreativno i kritičko razmišljanje, davanje komentara, zaključivanje, te vještine izrade kalkulacija i budžeta.

Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač pozdravio je goste iz inozemstva te je rekao da je da je stjecanje financijske pismenosti kod djece i mladih, izuzetno važno, jer se odgovornosti treba učiti od najranije dobi.

“Sutra će ta djeca raditi, upravljati, podizati obitelji, te će znanja i vještine koje steknu preko ovakvih projekta, biti od izuzetne važnosti. Kad tome pridodamo i druženja, nova poznanstva i posjete drugim zemljama, vidimo da je korist višestruka.” Također, rekao je i da je je 1. osnovna škola Čakovec predvodnik na ovom području, jer je ovo je samo jedan projekt u nizu koji se provodi.

Konkretne ciljeve i program predstavila je voditeljica projekta, učiteljica u 1. osnovnoj školi Ivana Ružić, a par riječi o školi rekao je i ravnatelj škole Siniša Stričak. Gradonačelnik je svim sudionicima podijelio certifikate o sudjelovanju u radionicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije