GRAD ČAKOVEC nabavio UNIMAT strojeve za svoje osnovne škole

Ove zime po prvi put u sklopu zimskih radionica, održane su i radionice iz tehničkog kulture. Organizirane su u suradnji s Društvom pedagoga tehničke kulture MŽ, učenici su ih dobro prihvatili.

Kako bi se podigla opremljenost čakovečkih škola za obavljanje nastave iz Tehničkog odgoja, Grad Čakovec je svakoj školi kupio najmoderniji UNIMAT stroj.

‘Mnogo se govori o STEM području, odnosno znanosti, tehnologiji, inženjerstvu i matematici kao znanjima budućnosti. Grad Čakovec, koji je u nacionalnim okvirima 2. po ulaganjima u osnovnoškolsko obrazovanje, opremanjem škola najmodernijom opremom, nastoji svoj djeci omogućiti kvalitetno praćenje nastave iz svih područja.

Na prijedlog učitelja tehničke kulture, svim našim školama kupili smo UNIMAT strojeve, koji će znatno unaprijediti odvijanje nastave iz ovog predmeta.’

Rekao je to, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Mario Medved na otvaranju Modelarske lige, županijskom natjecanju iz tehničkog odgoja, koje je ove subote održano u III. osnovnoj školi u Čakovcu.

Novi strojevi prvi put su korišteni na ovom natjecanju, a od ponedjeljka iz u nastavi počinju koristiti i škole. Ukupno su nabavljena 4 stroja, za II. i III. osnovnu školu Čakovec te OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec. I. osnovna škola ga ima otprije. Uređaju su stajali 16.000,00 kuna, a sredstva su osigurana u Gradskom proračunu.

Ovo je samo manji dio ulaganja u opremanje čakovečkih škola. Nastavlja se sa informatizacijom učionica te provođenjem pilot-projekta e-škole u kojima sudjeluju I., OŠ Ivanovec i OŠ Kuršanec.

Sva ta ulaganja našoj djeci omogućuju kvalitetno stjecanje znanja, što pokazuju i na brojim natjecanjima, ali i rezultatima koje postižu u srednjem i visokoškolskom obrazovanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije