Vijesti / Grad Čakovec
Grad Čakovec
ZAMJENIK gradonačelnika bio na predstavljanju monografije 112. brigade HV

ZAMJENIK gradonačelnika bio na predstavljanju monografije 112. brigade HV

U ponedjeljak je u Zadru održana promocija monografije o 112. brigadi Hrvatske vojske, koja je odigrala presudnu ulogu u oslobođenju Zadra i okolice tijekom Domovinskog rata.

Značajni doprinos dali su i Međimurci, koji su djelovali u Međimursko-dalmatinskom vodu te brigade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na promociji je u ime Grada Čakovca i branitelja bio zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović. Tom je prilikom naglasio da je tijekom posljednjeg rata velik broj Čakovčana i Međimuraca i nakon oslobađanja našeg kraja sudjelovao u postrojbama Hrvatske vojske te se borio na svim ratištima u zemlji.

Mnogi od njih tom prilikom su i poginuli, te su ovakve promocije prilika da im se još jednom izrazi počast i zahvalnost. „Kao zamjeniku gradonačelnika, ali i branitelju, izuzetno mi je drago što su moji sugrađani i suborci u svim dijelovima Hrvatske cijenjeni kao hrabri i odlučni ratnici, koji su često imali presudne uloge u vojnim operacijama.“, rekao je Vidović.

Knjigu su predstavili autor Marko Čulina i Dušan Nikitović, koji bili zapovjednici obrane Grada Zadra.

Osim zamjenika gradonačelnika, u izaslanstvu su bili i bivši pripadnici Međimursko-dalmatinskog voda Boris Odrčić i Dejan Mihalković.

Kroz ovu postrojbu prošlo je 39 vojnika, većinom iz Čakovca, ali i iz ostalih dijelova Međimurja. Jedan od njih, Ivan Vurušić poginuo je na zadarskom ratištu, a mnogi od njih bili su ranjeni.

Naše izaslanstvo obišlo je i mjesta na kojima su se vodile borbe, posebno položaje koje su držali naši branitelji.

Također, održan je i sastanak s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem i županom Zadarske županije Božidarom Longinom. Održan je i susret s predstavnicima udruga dragovoljaca Bokanjac.

Pročitajte i ovo
Najgledaniji video
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Vezani članci

Reci što misliš!