već tradicionalno

FOTO Na čakovečkim bazenima  održan 8. “Memorijal Anto Dragić” u čast osnivaču Čakovečkog plivačkog kluba

U čast jednom od najpoznatijih i najpriznatijih sportskih djelatnika grada Čakovca i Međimurske županije, te osnivaču Čakovečkog plivačkog kluba, profesoru Anti Dragiću i ove je godine na čakovečkim gradskim bazenima „Marija Ružić“ održan, sada već 8. “Memorijal Anto Dragić”

Na Memorijalu se prema riječima predsjednika kluba Gorana Kolarića prof., kao i svake godine okupio velik broj mladih plivačica i plivača, njih 350. Ovaj broj je za 100 plivača veći nego je to bilo na prošlogodišnjem Memorijalu. Zajedno s domaćinima, ČPK-om, na memorijalu su nastupili natjecatelji iz 13 hrvatskih klubova, te dva iz susjedne Slovenije i jedan plivački klub iz Mađarske. Tako je nastavljena tradicija koju je pokrenuo upravo prof. Dragić, kada je u počecima organizirao ovo natjecanje kao Božićni miting.

Memorijal je i ove godine uz dobrodošlicu svim natjecateljima u Čakovec, grad sporta, službeno otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini u nazočnosti obitelji Dragić, te organizacijskog odbora i plivačkih sudaca, ponosna na velik broj mladih, volontera, ali i roditelja i gledatelja koji su ispunili galeriju čakovečkih gradskih bazena. Pritom je podsjetila na prof. Antu Dragića, sportskog djelatnika i vrsnog učitelja generacija Međimuraca, a danas uspješnih sportaša i uspješnih ljudi u različitim profesijama.

“Profesor Anto Dragić nije bio rođeni Čakovčanac, ali je volio ovaj grad i više od nekih koji su u njemu rođeni. Bio je čovjek koji je sudjelovao u gotovo svim sportskim aktivnostima i događanjima, a posebno u plivanju, zbog čega se svake godine mladi plivači i plivačice u ovako velikom broju okupljaju upravo na memorijalu koji nosi njegovo ime.“, kazala je gradonačelnica Cividini.

8. po redu čakovečki plivački memorijal još jednom je pokazao kako je Čakovec grad sporta, a posebno grad uspješnih plivača, kako u osvajanju medalja, tako i u organizaciji vrhunskih plivačkih natjecanja, a to „ Memorijal Anto Dragić“ zasigurno je.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije