ČAKOVEC

ODLIČNE VIJESTI Početkom studenog počinje energetska obnova Centra za kulturu Čakovec

Centar za kulturu Čakovec kreće u veliki projekt energetske obnove zgrade

Danas je u Centru za kulturu Čakovec predstavljen projekt “Energetska obnova Centra za kulturu” čije će glavne aktivnosti započeti uskoro, i to 4. studenog.

Gradonačelnica Ljerka Cividini, ravnateljica Centra za kulturu Helga Lajtman, voditeljica marketinga CZK-a Lana Andorić Šarić te Damira Vresk, pročelnica Odjela za europsku integraciju, gospodarstvo i digitalizaciju predstavile su javnosti aktivnosti na projektu koji provodi Centar za kulturu Čakovec, a stručnu pomoć pruža Grad Čakovec kao osnivač ustanove.

Projekt, koji je uspješno prijavljen na poziv “Energetska obnova zgrada sa statusom kulturnog dobra” te se financira sredstvima iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2026.”, vrijedan je 1.087.355,16 EUR, a stopa sufinanciranja prihvatljivih troškova je 100%.

Glavni cilj projekta je energetska obnova zgrade CZK Čakovec te provođenje mjera energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije što će rezultirati smanjenjem potrošnje energije i smanjenjem emisija CO2. Mjerama energetske obnove koje obuhvaćaju izvedbu toplinske izolacije zidova, krova i podova/stropova, modernizacija i zamjena sustava grijanja, zamjena sustava rasvjete, ugradnja sunčane elektrane te mjere za smanjenje potrošnje vode rezultirat će se uštedom godišnje toplinske energije za grijanje od 58,08%, uštedom godišnje primarne energije od 86,59% i smanjenjem CO2 od 88,34%.

Završetak provedbe projekta planiran je do listopada 2025. godine, a za izvođača radova odabrana je tvrtka Gradis d.o.o. iz Savske Vesi.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije