ČAKOVEC

FOTO/VIDEO Međunarodno natjecanje zborova ‘Croatia Cantat’: Preko 500 zboraša u Čakovcu, Grand prix osvojila ‘Zora’ iz Karlovca

U Srednjoj školi Čakovec jučer je održano treće međunarodno natjecanje zborova Croatia Cantat


Prvi je to put da se navedeno natjecanje održalo u našoj regiji. Organizatori su bili Ansambl Pučpuljike i Hrvatska udruga zborovođa.

Nastupilo je 28 zborova i drugih vokalnih sastava s više od 500 članova, a među njima su bili i međimurski.

Tako su se predstavili Pjevački zbor Josip Štolcer, Slavenski iz Čakovca, Ženska vokalna skupina KUU „Veseli Međimurci“ iz Čakovca, Ženska vokalna skupina Stridonne iz Štrigove, Ženska vokalna skupina „Sveti Marko“
iz Selnice te Mješoviti pjevački zbor „Dr. Vinko Žganec“ iz Vratišinca.

Puno nagrada

Dok je Grand Prix otišao u ruke Prvoga hrvatskog pjevačkog društva Zora iz Karlovca, i međimurski sastavi uspješno su nastupili i osvojili značajne nagrade.

Ženska vokalna skupina Stridonne bila je pobjednik A kategorije (klasična glazba) te je zbog toga sudjelovala u pripetavanju za Grand Prix. Zbor Slavenski također je osvojio zlato u A kategoriji (drugo mjesto), ali i zlato u D kategoriji (mješovita glazba).

U D kategoriji zlato je otišlo i u ruke ŽVS „Sveti Marko“ iz Selnice, a u istoj kategoriji broncu je osvojio PZ Dr. Vinko Žganec iz Vratišinca. ŽVS KUU Veseli Međimurci osvojio je pak zlato u B kategoriji (folklorna glazba) i posebno priznanje za pratnju na cimbalu.

Vidljivo je, dakle, da su međimurski sastavi požnjeli veliki uspjeh. Ansambl Pučpuljike i njihov Dječji zbor „Ftičeki“ oduševili su prisutne revijalnim nastupom.

Ocjenjivački odbor činili su Anjana Abraham (Indija), Domeniko Briški (Hrvatska), Tomislav Čekoj (Hrvatska), Milad Omranloo (Iran/Hrvatska), Bojan Pogrmilović (Hrvatska), Martina Prevejšek (Slovenija) i Branko Starc (Hrvatska).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije