ČAKOVEC

ZGRADA SCHEIER Svečano obilježen Nacionalni tjedan dojenja

Štandovima s edukativnim materijalima i predavanjima u zgradi Scheier u Čakovcu, u organizaciji Patronažne djelatnosti Doma zdravlja Čakovec, obilježen je Nacionalni tjedan dojenja

Naime, stručnjaci se slažu kako je prirodna hrana u prvim mjesecima života najbolja i najzdravija, te je izuzetno važno za normalni razvoj da se novorođenčad hrani majčinim mlijekom.

Potporu ovoj akciji dao je i Grad Čakovec, koji naziv Grad prijatelj djece ne nosi samo deklarativno, već potpomaže akcije koji izravno utječu na kvalitetu života naših najmlađih sugrađana. Promicanje dojenja, zasigurno je jedan takav projekt.

U Međimurju i Čakovcu je svijest o dobrobiti dojenja sve jača, a nakon razdoblja stagnacije, stopa dojenja ponovno raste. Također, više nema predrasuda o dojenju na javnim mjestima. Iako u nekim manjim sredinama još postoje tabui, i oni se postupno ruše.

Podržimo prirodni način hranjenja i stvorimo poticajnije okruženje za majke i njihove mališane, najvažnija je poruka s ovogodišnjeg obilježavanja Nacionalnog tjedna dojenja u Čakovcu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije