ČAKOVEC

ITU MEHANIZAM Do kraja 2026. godine centar Čakovca će imati novu vizuru – uskoro započinje proces javne nabave 

Grad Čakovec će do kraja 2026. godine dobiti obnovljeni Trg Republike

U srijedu, 25. rujna 2024. godine u službenom posjetu Gradu Čakovcu boravio je ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić sa suradnicima. Razlog posjeta su projekti koji će se na području Urbanog područja Čakovec financirati iz ITU mehanizma Europske unije.

ITU mehanizam ili integrirana teritorijalna ulaganja služe za integriranje sredstava iz različitih europskih fondova i operativnih programa kako bi se uložila u aktivnosti kojima će se ojačati uloga gradova kao pokretača gospodarskog razvoja.

Nova vizura Čakovca do kraja 2026. godine

U 2023. godini Grad Čakovec je zajedno s Općinom Nedelišće i Općinom Strahoninec primio iz ITU mehanizma omotnicu “tešku” 18 milijuna eura. Novac će se uložiti u nekoliko projekata, a Grad Čakovec će, kako se nada gradonačelnica Ljerka Cividini, do 2026. godine dobiti i novi Trg Republike u koji će se uložiti oko 5,7 milijuna eura (vrijednost ulaganja prema planu iz 2023. godine). “ITU mehanizam nam je omogućio ulaganje u trgove, sportsko-rekreacijske centre, prometnu infrastrukturu i tehnološke centre. Kako se radi o projektima velike vrijednosti, vrijeme za provedbu javne nabave je dugo. Uskoro ćemo raspisati javne pozive, a sredinom 2025. godine trebali bi početi s radovima koji će se završiti do kraja 2026. godine”, napomenula je gradonačelnica Ljerka Cividini te nadodala da se uz obnovu Trga planira i sportsko-rekreacijski centar u Sportskom parku Mladost, nadoknada sredstava uloženih u izgradnju vanjskih gradskih bazena, prometna infrastruktura (biciklistička staza) Savska Ves-Totovec te inovativni centar kreativnosti na području stare vojarne u Čakovcu. Vizura našeg međimurskog centra tako će se modernizirati i uljepšati.

Ministar donio upute i informacije

Na radnom sastanku s ministrom Erlićem, koji je donio informacije i upute o ubrzanju procesa provedbe projekata, sudjelovali su i župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak i načelnik Općine Strahoninec Franjo Lehkec.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije