ČAKOVEC

GRAD ČAKOVEC U čakovečkim se bazenima u 25 godina postojanja okupalo 3,5 milijuna posjetitelja

Kao i svake godine, u rujnu se na Gradskim bazenima “Marija Ružić” provodi godišnji redoviti remont

Nakon uspješne ljetne sezone koja je oborila sve rekorde, vanjski su se bazeni zatvorili do sljedeće ljetne sezone, dok su unutarnji bazeni nakon remonta od danas, 20. rujna ponovno otvoreni za javnost. 

Cijela se Hrvatska okupala u čakovečkim bazenima

Kako bi rezimirali sezonu, ali i najavili nove projekte i proširenja, javnosti su se obratili gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini te Miodrag Novosel, direktor GP-a EKOM koje upravlja Gradskim bazenima. 

“Možemo reći da se svaki stanovnik Hrvatske barem jednom okupao u čakovečkim bazenima jer je u 25 godina rada bazene posjetilo gotovo 3,5 milijuna korisnika”, iznijela je pohvalne brojke gradonačelnica Cividini. 

Dnevna posjećenost između 2.000 do 3.000 korisnika

Osim što bazeni slave četvrt stoljeća postojanja, prošlo je i tri godine otkako su otvoreni vanjski bazeni koji su se pokazali vrlo uspješnima. “Tijekom ovog ljeta bazene je dnevno posjećivalo 2.000 do 3.000 posjetitelja. To su ogromne brojke i naši su djelatnici, zajedno s vanjskim suradnicima, uspješno uslužili sve posjetitelje bez problema”, naveo je direktor Novosel te nadodao kako je posjećenost na vanjskim bazenima, u usporedbi s prošlom godinom, ove godine povećana za 10%. “Naši zaposlenici odradili su ogroman posao, bez njih uspješna sezona ne bi bila moguća”, pohvalio je svoje djelatnike Miodrag Novosel. 

Dodatni bazeni nisu planirani

Prije tri godine prošireni su Gradski bazeni vanjskim sadržajima, no, kako kaže gradonačelnica Cividini, planiraju se nova ulaganja u dopune vanjskih bazena, ali ne i u gradnju novih. “Gradnje dodatnih bazena nema u projektima ITU sadržaja, ali navedena je postava i nadogradnja tobogana te su planirane dodatne zelene površine”, navela je gradonačelnica, a direktor Novosel se nadovezao:

“Godišnji je remont isto veliko ulaganje, ove godine je bilo predviđeno 53.000 EUR + PDV. Iznos će se sigurno povećati zbog povećanja cijene usluga. No remonti su potrebni i u 25 godina rada pokazali su vrlo uspješnima. Ulaganje u solarne panele pokazalo se također uspješnim jer godišnje na energentima uštedimo oko 50.000 EUR, što je pak jedna četvrtina potreba Gradskih bazena. U budućnosti planiramo zamjenu krovišta u tri faze, a to je projekt koji će stajati oko milijun eura. Također planiramo i proširiti parkiralište te nam je želja da natkrivena parkirna mjesta imaju i solarne panele.”

Cijena ulaznica za sada se neće mijenjati

Direktor Novosel naveo je za kraj kako se u posljednje tri godine nisu mijenjale cijene ulaznica niti se u budućnosti to planira. “Sve ovisi o cijenama struje i plina. Mislimo da najavljena poskupljenja neće uvelike utjecati na povećanje cijene ulaznica”, zaključio je Miodrag Novosel.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije