veseli program

FOTO Svečano otvoren dograđeni dio matičnog objekta Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec

Početkom rujna u vrtiće na području Grada Čakovca vratili su se mališani

U 17 vrtićkih objekata upisano je 1326 djece od čega 290 u jasličke skupine. Kao i svake godine ljeto je iskorišteno kako bi se u dječjim vrtićima obavili radovi na obnovi i dogradnji. Tako su radovi provedeni na matičnim objektima vrtića Cipelica i Cvrčak i na njihovim područnim odjelima Pčelice u Ivanovcu, Maslačak u Čakovcu te na područnim odjelima Leptirići Slemenice i Pirgo u Kuršancu.

Danas je prigodnim programom, svečano otvoren dograđeni dio matičnog objekta Dječjeg vrtića Cipelica Čakovec kojem su uz gradonačelnicu Grada Čakovca Ljerku Cividini, pročelnicu za Obrazovanje , kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah, ravnateljicu Dječjeg vrtića Cipelica Eleonoru Glavina, sudjelovali i mnogobrojni mališani, polaznici vrtića i njihovi roditelji i odgajateljice.

Tako su na 550 četvornih metara u Dječjem vrtiću Cipelica u Vukovarskoj ulici dograđene prostorije za smještaj dviju vrtićkih skupina, odnosno 40-ak djece, izvedena je dogradnja pratećih prostorija, prostorije rehabilitatora, garderoba, sanitarni čvorovi, ured za stručne službe te novi ulaz, dvije natkrivene terase za pojedine skupine kao i novouređeni okoliš samog objekta. Radi se o investiciji vrijednoj oko 940 tisuća eura, koja je s 324.905 eura sufinancirana zahvaljujući uspješnoj prijavi na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova“, u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Prilikom svečanosti otvorenja dograđenog dijela matičnog objekta Dječjeg vrtića Cipelica Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini kazala je -“ Grad Čakovec u Hrvatskoj je prepoznat i po svojoj obrazovnoj politici, a to uvelike uključuje i predškolski odgoj. Ulaganje u kvalitetan boravak za najmlađe je ulaganje u budućnost našeg grada. Upravo zato smo se pobrinuli da ovaj prostor bude reprezentativan i spada u moderne tzv. „pametne prostore“, opremljen svim potrebnim sadržajima koji će poticati njihov razvoj i kreativnost. Ali, ono što nama prije svega treba je da ovaj prostor bude ispunjen čakovečkim mališanima.

Želimo da ovdje rastu sretna i zdrava djeca, spremna za nove izazove. Neka ovaj vrtić bude njihov drugi dom, mjesto gdje će steći prva prijateljstva, naučiti nove stvari i razviti svoju osobnost. Ovim otvorenjem šaljemo snažnu poruku da nam je dobrobit djece na prvom mjestu. Nastavit ćemo ulagati u naše vrtiće i škole, kako bi svi naši mališani imali jednake mogućnosti za uspješan razvoj. Isto tako, dragi roditelji, vjerujem da ćete biti ponosni što vaša djeca pohađaju ovaj vrtić.“ poručila je čakovečka gradonačelnica.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Cipelica Eleonora Glavina također nije krila svoje zadovoljstvo otvorenjem, kako je kazala njihove nove pametne kuće. „Ne samo zato jer je ona ispunjena malim bistrim glavama, već i zato što je ovaj prostor uređen tako da se sam ventilira, zagrijava ili po potrebi hladi. Veselimo se prostoru koji je funkcionalan, pun svjetla, prostran i privlačan za odgojno obrazovni rad kroz igru i učenje, te stjecanje novog životnog iskustva za mališane. Želim naglasiti, ali i zahvaliti našem osnivaču Gradu Čakovcu i našoj gradonačelnici Ljerki Cividini, koji prepoznaju važnost ranog uključivanja djece u odgojno obrazovni sustav, koji prate potrebe roditelja, tražeći način kao bi se povećali kapaciteti vrtića i jaslica. Tako je DV Cipelica povećao broj područnih odjela za dva i dvije dodatne skupine, a dogradnjom ovog dijela matičnog odjela dobili smo mogućnost upisa još dvije skupine čime smo postali najveća ustanova u Međimurju sa sedam objekata, 32 jasličke i vrtićke skupine sa upisanih 560 djece i 120 zaposlenih.“, istakla je Glavina.

U prigodnom programu otvorenja sudjelovali su mališani, polaznici vrtića uz pomoć i glazbenu pratnju Srećka Krištofića i Scifidelity Orchestra.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije