ČAKOVEC

USVOJENA ODLUKA Grad Čakovec povećao iznos za sufinanciranje kupnje radnih bilježnica

Na 25. sjednici Gradskog vijeća Grada Čakovca održanoj u srijedu, usvojena je Odluka o sufinanciranju drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2024./2025

Njome je iznos koji svaki čakovečki osnovnoškolac dobiva za kupnju radnih bilježnica, mape za likovni odgoj, Geografskog atlasa povećan u odnosu na prošlu godinu.

Učenici od 1. do 3. razreda za navedene potrebe dobivaju po 40,00 eura, oni koji ove školske godine pohađaju 4. razred 60,00, a učenici od 5. do 8. razreda za kupnju drugih obrazovnih materijala ostvaruju pravo na 80,00 eura. Sufinancira se i kupnja ostalih sredstava potrebnih za odgojno-obrazovni rad učenika s teškoćama koji pohađaju Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, i to u iznosu od 20,00 eura.

Zahtjev za sufinanciranje, s računom, roditelji, odnosno skrbnici predaju u školska računovodstva, a to trebaju učiniti najkasnije do 31. listopada 2024. godine.

Treba napomenuti da se drugi obrazovni materijali sufinanciraju svim učenicima koji imaju prebivalište na čakovečkom području, neovisno pohađaju li školu kojoj je Grad Čakovec osnivač. Naime, djeca iz Savske Vesi pohađaju školu u Strahonincu, a iz Mačkovca, Slemenica i Žiškovca Osnovnu školu „Petar Zrinski“ u  Šenkovcu.

Prema procjenama, sufinanciranje drugih obrazovnih materijala Gradski će proračun stajati 155 tisuća eura.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije